Лацио изхвърли Интер от турнира за Купата и лиши феновете от миланско дерби


FUTBOL-TV

Лацио изхвърли Интер от турнира за Купата и лиши феновете от миланско дерби

Лацио е последният полуфиналист в турнира за Купата на Италия. Това стана факт след драматичен успех с 5:4 след дузпи (0:0 в редовното време и 1:1 след продълженията) като гост на Интер. След 90 минути без да си отбележат гол, двата тима стигнаха до продължения. В редовното време положения имаше и пред двете врати, но в крайна сметка головете паднаха след повече от 100 минути игра.

В 108-та Чиро Имобиле смълча трибуните на “Сан Сиро", давайки аванс на своя тим. В 124-та Мауро Икарди изравни след спорна дузпа за Интер в добавеното време на второто продължение. Стефан Раду от Лацио получи червен картон за протестите си към съдията. Така се стигна до изпълнения на наказателни удари.

В решителните мигове Матео Брозович бе точен при първата дузпа за Интер и направи резултата 2:1. Чиро Имобиле реализира за 2:2. Последваха пропуски на Лаутаро Мартинес за Интер и на Риза Дурмиши за Лацио. Мауро Икарди вкара за 3:2, а Марко Пароло изравни за 3:3. Седрик Соареш пак бе точен на домакините за 4:3, а за Лацио Франческо Ачерби реализира и изравни - 4:4.

При петата дузпа Раджа Наинголан не успя да вкара, а след него Лукас Лейва се разписа и така с 5:4 общ резултат Лацио се класира за полуфиналите.

  Сподели
500