Анонс на 18-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 18-ти кръг от Серия А

Киево - Болоня
Дата: 22.12.2017 г.
Час: 19:00 ч.

Киево пропусна възможността си да се изравни с Аталанта и Милан на седмата позиция в таблицата през последния уикенд, като неочаквано загуби от Кротоне с 1:0. 

Болоня също загуби, но срещу Ювентус, което беше очаквано. В този състав обаче контузени няма и единствено Родриго Паласио е под въпрос, докато Кастро и Меджорини са контузени за домакините. 

Киево понижи формата си и не успя да вкара в последните 3 кръга. У дома тимът няма загуба в 12 от последните 13 срещи с Болоня във всички турнири. С оглед на добрата първа половина от кампанията за отборите, може да се очаква и един спокоен двубой тук.

Прогноза: Киево - Болоня 0:0

 

Каляри - Фиорентина
Дата: 22.12.2017 г.
Час: 21:45 ч.

Каляри няма победа в 4 кръга и се намира на 3 точки от опасната зона на дъното. 

Фиорентина няма загуба в 5 поредни, но спечели само два мача в този период. Тимът не се представя на най-високо ниво в този сезон, като трябва да цели трите точки. Още повече, съставът е в перфектно здраве.

Фиорентина завърши при равен в последните 3 кръга. В тях беше запазена и суха мрежа. Ако гостите искат да останат в европейските позиции, то вероятно ще покажат и подобрение след средата на кампанията.

Прогноза: Каляри - Фиорентина 0:1

 

Лацио - Кротоне
Дата: 23.12.2017 г.
Час: 13:30 ч.

Лацио се представи прекрасно в последния кръг срещу Аталанта и вкара 3 гола без Сиро Имобиле, но тимът и получи 3 попадения във вратата си за крайното 3:3. 

Кротоне смени треньора си и постигна победа с 1:0 срещу Киево, прекратявайки негативната си порадица от 4 загуби. В състава все още липсват контузените Налини, Изко и Симич, докато съставът на Лацио е почти перфектен с изключение на Дженаро.

Валтер Дзенга може би показа различна страна в последния кръг, но той е ограничен от класата в състава си. Срещу Лацио на "Олимпико" дори точка ще се приеме за геройство.

Прогноза: Лацио - Кротоне 2:0

 

Дженоа - Беневенто
Дата: 23.12.2017 г.
Час: 16:00 ч.

Дженоа отпадна от Копа Италия през седмицата и това беше очаквано с оглед съперника. Сега тимът трябва да се концентрира над Серия А и подобряване на класирането от 18-ата позиция. Последният Беневенто е удобен съперник за начало на подобрението.

След две поредни загуби от точката срещу Милан Беневенто се държи за дъното. Тимът загуби директна битка в опасната зона срещу СПАЛ, а в този кръг отново може да се говори за битка с директен съперник. Шансовете за спасение обаче намаляват с всеки кръг за този отбор.

Беневенто загуби 16 от последните си 17 срещи. В 5 от последните 7 гостувания тимът не вкара, като в 8 от последните 9 допусна и поне 2 гола.

Прогноза: Дженоа - Беневенто 2:0

 

Наполи - Сампдория 
Дата: 23.12.2017 г.
Час: 16:00 ч.

Наполи се върна на върха в Серия А миналата седмица и през седмицата успя да отстрани Удинезе в Копа Италия. Така трудният период изглежда е в миналото и самочувствието е отново на ниво за Маурисио Сари.

Сампдория успя да спечели само една точка от последните си четири срещи и така се намира на 6 точки зад петата позиция в класирането, където е Лацио. Скоро обаче ще трябва да се търси подобрение ако тази форма се задържи, тъй като преследвачите са близо.

Наполи няма загуба в последните 13 мача у дома срещу Сампдория във всички състезания. В последните 5 от тях Наполи вкара поне 2 пъти на този противник.

Прогноза: Наполи - Сампдория 2:0

 

СПАЛ 2013 - Торино
Дата: 23.12.2017 г.
Час: 16:00 ч.

Спал успя да вземе важни три точки на дъното срещу последния Беневенто през последния уикенд. Така съставът е на 17-та позиция в момента.

Торино победи Рома и Лацио в последните седмици и тук трябва да демонстрира самочувствие въпреки негативния резултат срещу Наполи в последния мач. 

Откъм състави, за домакините липсващи няма, а при Торо аут са Ансалди и Ляжич. Спал загуби само 2 пъти в последните 6 мача в лигата и се очаква любопитен двубой от двата тима във форма.

Прогноза: СПАЛ 2013 - Торино 2:2

 

Удинезе - Верона
Дата: 23.12.2017 г.
Час: 16:00 ч.

Удинезе отпадна от Копа Италия срещу Наполи през седмицата, но формата в Серия А е добра с три поредни победи. Последната от тях беше срещу Интер на "Джузепе Меаца".

Верона също показа неочакваното срещу Милан за победа с 3:0. Лошата новина е, че въпреки това Хелас все още се намира в опасната зона на дъното. В състава са контузени Броско, Фарес и Церчи.

Верона не успя да спечели в 25 от последните 27 срещи на гости. Удинезе спечели последните си 3 мача в Серия А. Верона допусна поне 2 пъти в 6 от последните 7 гостувания, докато Удинезе вкара поне 2 пъти в последните 3 кръга.

Прогноза: Удинезе - Верона 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
229