Донарума: Не ме плаши, че ме определят за наследник на Буфон


Н. Гавазов

Донарума: Не ме плаши, че ме определят за наследник на Буфон

18-годишният вратар на Милан Джанлуиджи Донарума разказа за как се отнася към това, че много хора го смятат за наследник на Джанлуиджи Буфон в националния отбор на Италия, а също така потвърди, че вратарят на Ювентус винаги е бил пример за подражание за него.

"Буфон винаги е бил за мен пример за подражание. Старая се да му подражавам, в това число и в живота. Трябва да си шампион навсякъде, включително и извън терена, преди да стъпиш на него. От самото начало на моята кариера Джиджи не един път говори за мен в интервюта. Какво да кажа... Само мога да се гордея и радвам, че шампион от такъв калибър те хвали. Трябва да му благодаря за подкрепата.

С него се запознах в националния на Италия. До тогава бях обикновен почитател на Буфон, имах щастието да играя и тренирам заедно с този велик вратар. Когато той е в игра, аз винаги внимателно го наблюдавам. Той завинаги влезе в историята и аз смятам за правилно, че през цялото време се учех от него. Ако искаш да достигнеш високо ниво, то задължително трябва да приемеш нещо от най-добрия вратар на планетата.

Наистина, всички казват, че ми е съдено да го сменя, но аз трябва много да работя, не бива да спирам. Когато искаш да играеш на високо ниво, не бива да почиваш на лаври. Не ме плаши, че ме определят за наследник на Джиджи. Но трябва още да раста и раста, ако искам да стига нивото му", заяви Донарума.

 

  Сподели
256