Ювентус се готви да остави Висшата лига без Джан и Горецка


Н. Гавазов

Ювентус се готви да остави Висшата лига без Джан и Горецка

Ювентус разчита да получи през лятото полузащитника на Ливърпул Емре Джан и лидера на Шалке 04 Леон Горецка, за които се оглеждат клубове от английската Висша лига. През уикенда окончателно стана известно, че Джан отказва да продължи своя контракт с Ливърпул. Нещо повече, Емре се надява да премине в Манчестър Сити, където мениджърът Хосеп Гуардиола проявява интерес към него.

Що се отнася до Горецка, то бъдещето на 22-годишния футболист все повече се свързва в Висшата лига на Англия. Тези дни генералният мениджър на Бундестима Оливер Бирхоф изрази предположение, че Леон ще продължи кариерата си в Англия.

Ювентус обаче се готви да попречи на тези планове. Торинският клуб внимателно следи ситуацията около Горецка и Джан и се надява да подпише с двамата като свободни агенти. Предполага се, че италианският шампион ще отпусне на Емре и Леон еднократен бонус за присъединяване към клуба, с което да наклони везните в борбата за подписите в своя полза.

"В края на сезона те ще са достъпни напълно безплатно. Интересуваме се от тях и ще направим всичко възможно, за да ги получим, но всичко зависи и от волята на самите играчи", заяви генералният директор на Ювентус Бепе Марота.

 

  Сподели
99