Отново отличен Наполи, Фиорентина с издънка срещу Кротоне


В. Мухарски

Отново отличен Наполи, Фиорентина с издънка срещу Кротоне

Наполи записа успех при домакинството си на Сасуоло с 3:1 в среща от 11-ия кръг на Серия А. По този начин тимът от Неапол се върна еднолично на върха в класирането. Хората на Маурицио Сари бяха по-активни и напълно заслужено се поздравиха с успех пред около 50 000 тифози на "Сан Паоло".

В 22-ата минута Алан Маркес откри резултата, като в самия край на полувремето бе много интересно. Първо Диего Фалчинели успя да възстанови равенството в 42-ата минута, но само 120 секунди след това Хосе Кайехон върна аванса на домакините. Дрис Мертенс сложи точка на спора в 54-ата минута, реализирайки дежурното си попадение за тима през този сезон. Наполи има 31 точки, докато "зелено-черните" останаха на 17-то място с осем точки.

Изнанадващ резултат имаше на двубоя между Кротоне и Фиорентина. "Виолетовите" допуснаха поражение с 1:2 при визитата си в Южна Италия. Анте Будимир откри резултата в 17-ата минута, а само две по-късно Марсело Трота удвои. В 44-ата минута Марко Бенаси намали и върна интригата за второто полувреме, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна.

  Сподели
116