Сари: Искаме Серия А повече, отколкото ШЛ


И. Ангелов

Сари: Искаме Серия А повече, отколкото ШЛ

Маурисио Сари сподели, че Наполи е по-мотивиран да се представя в Серия А този сезон, отколкото в локалната Шампионска лига. Наставникът заговори след снощното равенство с Интер против хората, които отговарят за съставянето на календара от срещи, тъй като докато Интер имаше седмица за подготовка, то лидерът в таблицата игра с Манчестър Сити през седмицата.

"За да съм честен, аз виждам моя отбор по-мотивиран в Серия А, отколкото в Европа. Ние играхме на високо ниво и бяхме решителни 95 минути, докато в Манчестър това бе само за 55 минути. Сити има изключително тактическо и техническо ниво, но аз имам чувството, че играчите ги е грижа повече за Серия А.

"Шампионска лига е изморителна, но е страхотно да играем там и да дадем всичко. Ние ще платим нужната цена за това. Аз мисля, че това е подсъзнателно. В умовете си ние сме по-вдъхновени за Серия А отколкото Шампионска лига. Това не можем да контролираме. Все пак нямаме такъв голям шанс да стигнем до края в Европа, но искаме да се представим страхотно.

"Според мен ние изгубихме 2 точки срещу Интер. Това се вижда от играта, точните удари и владението. Ако продължаваме с такава игра обаче малко отбори ще вземат точки от нас."

  Сподели
117