Лацио победи Ювентус в страхотен мач (видео)


В. Мухарски

Лацио победи Ювентус в страхотен мач (видео)

Лацио записа впечатляваща победа с 2:1 като гост на Ювентус в едно от дербитата на кръга в Серия А. Дъглас Коща откри резултата в 23-ата минута. Удар на Сами Кедира бе спасен от Томас Стракоша, но заелият добра позиция Дъглас Коща отблизо вкара за 1:0 за радост на феновете на "Алианц Стейдиъм".

След почивката обаче "орлите" стигнаха до пълен обрат. В 47-ата минута гостите организираха бърза атака, Луис Алберто изведе Чиро Имобиле на скорост, а машината за голове възстанови равенството.

Само минута по-късно Гонсало Игуаин бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен от Стракоша. В 52-ата минута Чиро Имобиле изскочи сам срещу Буфон и бе съборен от вратаря. Нападателят превърна дузпата в гол за 1:2. До края столичани се прибраха и разчитаха предимно на контраатаки, а "Старата госпожа" трудно стигаше до нови положения.

Все пак в 91-ата минута Дибала бе близо до това да донесе поне точка на Юве, но нямаше късмет и нацели гредата. Малко след това пък "римляните" бяха на косъм от гола, но Буфон се намеси отлично, спасявайки удар на резервата Фелипе Кайседо. В самия край играчите на Ювентус имаха претенции за дузпа за нарушение в наказателното поле на Патрис. Реферът се поколеба и след видеоповторение отсъди наказателен удар. Стракоша обаче спаси удара на Дибала от бялата точка, а веднага след това последва последния съдийски сигнал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
120