Пиоли: Искаме да даваме максимума от себе си във всеки мач


Н. Гавазов

Пиоли: Искаме да даваме максимума от себе си във всеки мач

Старши-треньорът на Фиорентина Стефано Пиоли сподели емоциите си от победата над Фиорентина с 5:0 в мач от третия кръг на Серия А.

"Убеден съм, че шансовете за победа значително се увеличават, ако демонстрираш добър футбол. Фиорентина игра с проблясъци и в първите два мача от първенството, но тогава не показахме тази стабилност, както в мача с Верона. Очевидно е, че този път отборът проведе мач на високо ниво. Срещу Интер и Сампдория не играхме толкова надеждно в отбрана, а през второто полувреме срещу Верона главната цел бе да не допуснем гол. Успяхме да го направим и на мен много ми харесва поведението на отбора на терена.

Играхме с простота и качество, за това е важно да разполагаш с добри футболисти, които знаят как е нужно да се движат по терена. Ясно е, че както феновете и ние живеем заради резултатите. Ето защо всички ще са доволни след тази победа, но нека не забравяме, че това все още е стартът на Серия А. Фиорентина претърпя много промени през лятото, така че отборът се нуждае от време, за да нареди играта си. Ръководството постоянно ни оказва подкрепа, така че това ни доставя още по-голямо удоволствие.

Какви са целите пред нас? Искаме да показваме максимума във всеки мач, сега мислим за следващия двубой, в който ще се изправим срещу Болоня. В този мач възнамеряваме да поправим някои грешки. Искаме да бъдем организиран отбор и да демонстрираме нашето техническо майсторство. Засега не бива да назоваваме Фиорентина отбор на 100% с оглед на промените, но като цяло съм удовлетворен от работата и усилията на момчетата", заяви Пиоли.

 

  Сподели
171