Монтела: Тази загуба ще ни приземи


Н. Гавазов

Монтела: Тази загуба ще ни приземи

Старши-треньорът на Милан Винченцо Монтела сподели мнение за срещата с Лацио от третия кръг на Серия А, която "росонерите" загубиха с 4:1.

"Това е тежка загуба, много отрицателни аспекти се подредиха в едно. Един епизод сериозно повлия на нашето психологическо състояние, а след това съперникът отигра много цинично, успявайки да реализира открилата се възможност. Нямахме никакви морални сили за реакция, всеки играч се опитваше самостоятелно да реши мача.

Очевидно е, че тази загуба силно удари по нас, но това може да помогне на отбора се спусне от небесата на земята. Пред нас има много мачове, а ние можем отново да започнем да движение във вярното направление.

Лацио този път показа, че е по-добре подготвен, отколкото нас. Италианският футбол не прощава нищо и ние сме длъжни да играем по-добре, за да постигаме успехи.

Биля и Монтоливо във връзка? Всеки по отделно игра добре. Имахме много проблеми, особено по отношение на психологията. Трябва да се подобрим.

Измененията в състава? Това бе най-доброто съчетание за този мач. Кутроне е по-добре подготвен, Бонавентура току що се върна от травма, Чалханоглу все още не е напълно готов. Отборът трябва да расте, но мисля, че резултатът е прекалено суров за нас.

Физически спад? Общото ниво на физическата подготовка е добро. Но, когато не си зареден, тогава се губи нервното напрежение, което те кара да се движиш повече. Отборът много тичаше, но не и така, както е нужно.

В какво се състоеше слабостта на Милан? Целият отбор бе главна слабост, играхме без баланс и без атака. Нужно е просто да играем по-добре.

Бонучи? На мен не ми хареса неговата игра. Впрочем, самият аз не се харесвам в този мач. Ясно е, че такъв играч винаги ще попада под критиката, заради големите отговорности към него", заяви Монтела.

 

  Сподели
432