Рома върна второто място с четири през Милан


И. Ангелов

Рома върна второто място с четири през Милан

Милан прие Рома в срещата от поредния тридесет и пети кръг на италианската Серия А. Днес домакините от "Сан Сиро" загубиха от "вълците" с 4:1 след попадения на името на Джеко на два пъти,Ел Шаарави и Де Роси, докато само Пашалич вкара в края за Милан. С победата Рома застава отново на точка пред Наполи и 7 зад Ювентус на второ място.

Още в 8-ата минута Джеко откри резултата когато първо той и Салах размениха двойно подаване, а след това босненецът стреля фалцово през Донарума в горния десен ъгъл за 1:0. В 14-ата минута Деулофеу бе близо до гол за домакините. 

В 17-ата Пероти нацели гредата на Донарума, а 5 минути след това Джеко пропусна нова добра възможност.В 28-ата минута обаче той след корнер от Паредес и удар с глава - 2:0. Рома продължи да доминира до почивката и можеше да води далеч по-убедително.

Втората част не предложи много по-различна картина въпреки появата на Бертолачи на почивката. В 76-ата минута все пак домакините стигнаха до гол чрез Марио Пашалич след корнер и плонж с глава - 2:1. Само минута след това обаче 3:1 направи резервата Ел Шаарави с добър фалцов удар от ръба на наказателното поле.

В 86-ата минута Салах напредна добре от ляво и премина през Палета, навлизайки в наказателното поле и приготвяйки се за удар. Преди да стреля обаче защитникът го повали цинично и това беше дузпа и червен картон, а от бялата точка Даниеле Де Роси стреля ниско за крайното 4:1.

  Сподели
179