Касано за Реал, Зидан и секса


Н. Гавазов

Касано за Реал, Зидан и секса

Нападателят на Сампдория Антонио Касана даде голямо интервю за AS, в което разказа за кариерата си в Реал Мадрид.

- Как научихте, че отивате в Реал?

- Спалети ми се обади и ме извика заедно с агент Ернесто Бронцети: "Антонио, отиваш в най-големия клуб в света". Попитах: "Кой още е най-големият клуб в света?". Той отговори: "Реал".

Не можех да откажа на Реал. Много са готови да платят, за да играят там. Тогава Реал бе истински "галактикос"! Зидан, Фиго, Раул, Бекъм, Гути, Роберто Карлос, Касияс...

- Защо не се получиха нещата в реал?

- Трябваше да се избира - или аз, или Робиньо. Не започнах зле, вкарвах, но когато отидеш в Мадрид имаш два варианта: да се съсредоточиш върху семейния живот или да се забавляваш.

- Вие кое избрахте?

- Избрах второто, забавлявах се, но не го правех идеално.

- Съжалявате ли, че изпуснахте своя шанс?

- Всичко е нормално. Тогава не разбирах, че играех за най-големия клуб в света. Само глупак може да играе за Реал така, както го правех аз.

- С кого най-добре се разбирахте на терена?

- Играх с двамата най-добри играчи в история: Зидан и Роналдо - Феномена. Но, според мен, в числото на най-добрите може да се прибави също така и Гути, тъй като при него имаше високо ниво на професионализъм и отношение към работата.

- Много така смятат.

- Гути бе надарен. Играч от друга планета. Той можеше да играе навсякъде. Гути бе отличено момче, всички казваха хубави неща за него, но един ден можеше да тренира нормално, а друг ден не. След това просто можеше да си отиде и никой нямаше понятие къде е и с какво се занимава.

- Както вас!

- Да, аз бях по-зле, бях истинска катастрофа. Но исках да играя за Реал още 15 години.

- Нещо за Зидан?

- Зидан е величина. Като играч и като личност. Само как тренираше! Малко говореше. За 18 месеца продума три пъти, но всички мълчаха когато говореше. Той винаги на максимум се раздаваше на тренировките, на максимум. Той и Раул бяха лидерите, но различни лидери. Единият се обръщаше към нас като капитан, а когато другият говореше, ние мълчахме. Мисля, че Зидан ще стане топ треньор. Малко имат неговата харизма, той е много уверен в силите си.

- Храна, секс и футбол. Това ли е нужно за живота?

- Това е идеалният вариант, най-доброто в живота. Но всичко това бе при мен до 2 февруари 2008 година. Тогава срещнах сегашната си жена. Но до 2008 година - да!

- Обичахте ли да правите секс?

- Да, на теб ти харесват всички момичета и имаш сили да се занимаваш с това всеки ден, когато си на 20 години. Освен това имах възможности, тъй като в този момент Касано бе играч на Реал Мадрид. Едва ли някой щеше да ме погледне, ако работех на друго място. Дори и моята майка (смее се). Хубав съм, но не съм красавец.

- Бурният сексуален живот как се отразяваше на вашата игра?

- Ако говорите за Реал, отговорът е отрицателен. Не играех, защото качих 10 килограма над нормата. Всичко е лесно. А в Рома може би...

- Колко качихте, когато отидохте в Реал?

- Ръстът ми е 1.75. Идеалното тегло трябваше да е 83 кг. Този сезон започнах в Сампдория, отивайки на 95 килограма. Сега съм 83 килограма. Не виждам трудности при смъкването на теглото. Но мога за месец да смъкна 7-8 килограма, - разказа Касано.

 

  Сподели
295