Безмилостна Барселона разгроми Реал на Бернабеу


В. Мухарски

Безмилостна Барселона разгроми Реал на Бернабеу

Барселона разгроми Реал в Мадрид с 4:0 в Ел Класико, което бе от програмата на 12-ия кръг в Примера. Двубоят се игра със засилено полицейско присъствие, като органите на реда на реда претърсваха обстойно дори шахтите в близост до Сантяго Бернабеу".

Иначе резултатът бе открит още в 11-ата минута. Сержи Роберто се включи през центъра и асистира надясно към Луис Суаес, който реализира красив гол с удар с външен фалц - 0:1.

Последваха пропуски за домакините, а в 39-ата минута каталунците нанесоха своя втори удар в мача. При това положение страничният рефер сбърка и не вдигна флага за засада, а Неймар се отскубна в лявата част на наказателното поле и насочи топката под плонжа на Навас - 0:2.

Второто полувреме започна обещаващо за домакините, които имаха два ранни шанса чрез Марсело и Хамес Родригес, но в 53-ата минута Иниеста направи преднината на Барса класическа. Иниеста подаде към Неймар, той му върна с петичка и капитанът на каталунците с много силен удар направи резултата класически.

Четвърт час преди края Жорди Алба асистира за още един гол на Суарес, който останал сам срещу Навас направи 4:0. В 84-ата Иско изпусна нервите си и изрита Неймар за директен червен картон.

  Сподели
206