Венгер водил преговори с Реал


Н. Гавазов

Венгер водил преговори с Реал

Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон разказа, че клубът е водил преговори с мениджъра на Арсенал Арсен Венгер. Френският специалист проведе последните 19 години начело на лондонския отбор, като няколко пъти в този период Арсен бе свързван с преход в Реал. Оказва се, че тези слухове не са без основание.

"Смятам, че всеки треньор или играч на определен етап от своята кариера е заинтересуван да се отправи в клуб като Реал, особено когато се намираш на едно място в продължение на 15 години или не е важно колко дълго, но си работил в Англия. Всеки, работещ в друга индустрия, би се заинтересувал от промяна. Мисля, че е добра идея да привлечеш треньор с планове за дългосрочна перспектива", заяви Калдерон.

"Той разговаряше с мен за Реал, като по онова време бе много заинтересуван от клуба и случващото се в него. Помня, че ме попита: "Отново ли мислиш да правиш Холивуд или ще създаваш нормален футболен отбор?". Той имаше в предвид, дали ще събирам световни звезди или ще правя пълноценен колектив", каза още бившият президент.

"При вас в Англия има едно много хубаво нещо. То е в Арсенал и Манчестър Юнайтед, където треньорът може да остане в отбора много дълго време. Тук това не е възможно. В Испания феновете на Барселона и Реал само искат трофеи, титли и победи в първенството. В Англия е по-добре в това отношение. Там треньорите получават увереност е подкрепа, между клуба и треньора съществуват добри отношения. Венгер потвърждава това", добавя испанецът.

"Тогава не успяхме да се договорим. Венгер бе щастлив в Арсенал и аз се отнасям с уважение към това. Той никога не влиза в спорове. Може би е имало случаи, когато се е оплаквал от реферите, но никога не го прави както Моуриньо. Венгер е много добър човек. Той е удивителен треньор и много приятен като човек, поради това съм доволен, че е толкова успешен, но също така мисля, че щеше да е много добър и в Мадрид. Но работата в Мадрид понякога е много трудна", завърши Калдерон.

 

  Сподели
102