Спортинг Хихон - Барселона: Три сигурни точки за шампиона


.

Спортинг Хихон - Барселона: Три сигурни точки за шампиона

Спортинг Хихон - Барселона
Стадион: „Мунисипал Ел Молинон" , Хихон
Час: 21:00
Съдия: Хосе Луис Парадас Ромеро

Спортинг Хихон започнаха сезона повече от прилично: в първите си седем мача имаха само две загуби и то като гости на Барселона и Осасуна, и постигнаха три победи. В момента отборът е десети с 24 точки и се намира на цели седем от зоната на изпадащите - много и малко бихме казали. Още повече, че астурийци за разлика от началото на кампанията си, в последните си седем мача имат едва една победа.

В предишния кръг домакинската загуба срещу Расинг Сантандер бе възприета много тежко и с право, защото бе срещу пряк конкурент в класирането. Колко по-спокойни щяха да бъдат сега нещата, ако не беше тази загуба на трите точки. Формата в която се намират в момента футболистите не вещае нищо добро наистина, още повече, че и програмата в следващите няколко кръга не е никак лесна. При две последователни загуби, при всички положения Спортинг ще се отправи към зоната на изпадащите.

Барселона от първия кръг още върви в темпото от миналия сезон. Не са малко срещите в които „блауграна" вкарват повече от два гола, а резултати като 5:0 и 6:1 - също са факт. Отборът има само три загуби във всички турнири и ако не беше поражението от Севиля, щеше да постигне 21 срещи без загуба. Впрочем и трите загуби са на „Ноу Камп"! Все пак шампионите имат най-много отбелязани голове, допуснали са най-малко голове и са единствени без загуба в първенството.Всичко това справедливо им отрежда първото място в класирането.

Постижението от предишния сезон обаче няма да бъде повторено със сигурност след отпадането от Севиля за Купата на Краля. Веднага обаче последва ответния удар и три дни по-късно „каталунците" отнесоха с 4:0 „андалусците", което компенсира в известна степен провалът в турнира.

Маноло Пресиадо няма кадрови проблеми и ще започне срещата с един нападател - Билич. Схемата на игра ще бъде 4-2-1-2-1, като непосредствено зад Билич ще застане Де Лас Куевас, който има отбелязани 4 гола през сезона, а по фланговете ще видим Кастро и Моран. Пред централните защитници ще се разположат Камачо и Ривера, чиято задача ще бъде да наситят зоната пред наказателното поле и затруднят максимално атаката на гостите.

Гуардиола няма да може да разчита на наказания Кейта и на негово място ще застане Бускетс, който ще изпълнява ролята на опорен полузащитник. Дани Алвеш също няма да вземе участие, след като е получил разтежение на тренировката на отбора си и едва ли ще бъде възстановен за утре.

Пеп със сигурност няма да избяга от схемата, която му носи успехи: 4-1-2-3. Ибрахимович ще застане на върха на атаката -между Меси и Анри. Шведът заяви през седмицата, че не е доволен от себе си в последните мачове и се очаква в тази среща да търси гола най-много за своя отбор. Тримата нападатели ще бъдат подпомагани от Шави и Иниеста, които от втора линия няма да пропуснат да обстрелват вратата на противника.

Очакванията са, че Барселона ще стигне до победата и това няма да бъде никаква новина. Но и Спортинг няма да се дадат лесно и ще се опитат да задържат интригата, още повече, че ще имат подкрепата на своята публика. Интересно ще стане ако Реал Мадрид загубят гостуването си, а Барса вземе трите точки - разликата от осем точки между двата отбора ще обезсмисли широко рекламирания проект „Перес" дълго преди края на първенството. Но още по-интересно ще стане ако „каталунците" си позволят едно отпускане, именно очаквайки загуба на своя конкурент за титлата и допуснат изненада срещу Спортинг.

Новият сезон показа, че само един отбор може да попречи на „блаугранас" да загубят титлата и този отбор се казва Барселона. Едва ли обаче Гуардиола, който подписа нов договор с клуба, би допуснал негативно развитие на резултата, така че очаквам победа за шампионите с два гола разлика.

 

Прогноза за: Спортинг Хихон - Барселона 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Спортинг Хихон:

20 декември Реал Валядолид - Спортинг Хихон 2:1 (Примера)
03 януари Спортинг Хихон - Малага 2:2 (Примера)
10 януари Спортинг Хихон - Хетафе 1:0 (Примера)
17 януари Атлетико Мадрид - Спортинг Хихон 3:2 (Примера)
24 януари Спортинг Хихон - Расинг Сантандер 0:1 (Примера)

Барселона:

05 януари Барселона - Севиля 1:2 (Купа на Краля)
10 януари Тенерифе - Барселона 0:5 (Примера)
13 януари Севиля - Барселона 0:1 (Купа на Краля)
16 януари Барселона - Севиля 4:0 (Примера)
23 януари Реал Валядолид - Барселона 03 (Примера)


Досегашни срещи:
Спортиг Хихон - Барселона

13 мача
10 победи за Барселона
1 равенство
2 победи за Спортинг Хихон
Голова Разлика: 34:9 за Барселона

През този сезон:

31 август Барселона - Спортинг Хихон 3:0 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Спортинг Хихон - 13.00
Равен - 6.50
Барселона - 1.20


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131