Севиля разби Атлетико Суидад, Валенсия на косъм от отпадане за Купата на Краля (видео)


.

Севиля разби Атлетико Суидад, Валенсия на косъм от отпадане за Купата на Краля (видео)

Отборът на Севиля разби третодивизионния Атлетико Сиудад като домакин с 5:1 в мач реванш от 1/16-финалите в турнира за Купата на Краля. "Андалусийците" бяха спечелили с 4:2 първия сблъсък между двата отбора и с безапелационният общ резултат 9:3 продължават напред в турнира.

След нулево първо полувреме на стадион "Рамон Санчес Писхуан", гостите от Атлетико Суидад изненадващо поведоха в резултата след гол на Сантамария. Този гол явно раздразни само Севиля и до края на срещата домакините нанизаха цели пет безответни гола във вратата на Атлетико Суидад. Само пет минути, след като гостите поведоха Хесус Навас възстанови равенството, а в 58-ата минута Фредерик Кануте от дузпа направи резултата 2:1. В 63-ата минута бразилският голмайстор на Севиля Луиш Фабиано покачи на 3:1, а само две по-късно Карлос отбеляза за 4:1. Три минути преди края на мача Карлос отбеляза второто си попадение в срещата и оформи крайното 5:1.

СЕВИЛЯ - АТЛЕТИКО СИУДАД - 5:1
0:1 Сантамария - (46')
1:1 Навас - (51')
2:1 Кануте - (58'-д.)
3:1 Л. Фабиано - (63')
4:1 Карлос - (65')
5:1 Карлос - (87')

Видео: Тук

В друг мач от турнира съставът на Валенсия завърши на равно 2:2 при домакинството си на Алкояно в среща от 1/16 финалите на турнира за Купата на Краля. Въпреки това реми обаче „прилепите” се класираха за следващата фаза на надпреварата с общ резултат 3:2.

Домакините от Валенсия поведоха на бързо в резултата на своя стадион "Местая" с головете на Карлос Марчена още в 4-ата и Никола Жигич в 16-ата минути на двубоя. Пет минути преди края на полувремето Курто намали резултата за гостите, а ситуацията за футболистите на Унай Емери се усложни в последната минута на първата част, когато Алексис получи червен картон. През втората част в 84-ата минута Карпио изравни резултата и даде надежда на гостите, че може да отбележат още един гол и да продължат напред в турнира. В добавеното време на срещата гостите удариха напречната греда на вратата пазена от Моя. В крайна сметка Валенсия успя да се класира за 1/8 финалите на турнира за Купата на Краля.


ВАЛЕНСИЯ - АЛКОЯНО - 2:2
1:0 - Марчена - (4')
2:0 - Жигич - (16')
2:1 - Курто - (40')
2:2 - Карпио - (84')

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
232