Валенсия и Барселона извъртяха нулево равенство на Местая


.

Валенсия и Барселона извъртяха нулево равенство на Местая

Отборите на Валенсия и Барселона не успяха да се победят в дербито на 7-ия кръг на испанската Примера Дивисион. Срещата се игра на стадион „Местая” и предложи доста приятни изпълнения на зрителите, но двата отбора не успяха да си отбележат гол и двубоят завърши 0:0.

Треньорите на двата отбора дадоха почивка на звездите си в атака Давид Вия и Златан Ибрахимович, които не се появиха в игра.

Домакините надиграха съперника си преди почивката, докато „блаугранас" заиграха по-добре през втората част.

Още във втората минута Пабло Ернандес можеше да накаже грешка в отбраната на каталунците, но Виктор Валдес се намеси блестящо. Последва много бурна игра с постоянно пренасяне към двете наказателни полета. Нямаше го обаче последният пас и головите ситуации бяха малко.

Постепенно домакините натиснаха "каталунците" и в 20-ата минута Хуан Мата бе изведен зад защитата на Барса, но Валдес внимаваше и излезе напред, улавяйки топката под носа му.

Най-чистото положение за „прилепите” дойде в 32-ата минута, когато Давид Силва проби отдясно, стигна почти до аутлинията и върна топката около точката на дузпата, където непокрит бе Мата, но ударът на втория не се получи и кълбото излетя много високо над вратата на Валдес.

Първата добра възможност за Барса дойде чак в 35-ата минута. Даниел Алвеш пусна феноменален пас зад гърба на цялата отбрана на Валенсия към Иниеста, който обаче беше блокиран от стража на домакините Сесар Санчес.

В последната минута като от нищото можеше да се стигне до гол за Валенсия. Една изчистена топка от техен защитник бе прихваната от много бързия Пабло Ернандес и той опита да поднесе на тичащия абсолютно сам Мата, но опитът за пас беше блокиран от притичалия Пике.

Второто полувреме главно мина под диктовката на каталунците, въпреки че и домакините създаваха опасности пред Валдес. В 49-ата минута звездата на "блаугранас" Лео Меси пробва първи шут, но удърат му излезе в аут.

Последва равностоен период, при който за кратко двата тима намалиха леко оборотите. След това обаче Барса напомни за способностите си, като за 3 минути създаде две опасни положения.

Първо в 62-та минута удар от дистанция на Шави трябваше да бъде избиван с мъка от Сезар Санчес. След това отново Шави стреля и се получи коварен рикошет, който за малко да излъже вратаря на Валенсия.

В 71-ата минута Матийо намери Силва в наказателното поле на Барса, но шутът на испанеца бе спасен с вещина от Валдес. В 88-ата минута на мача Иниеста намери добре Туре Яя в наказателното поле на "прилепите", но ударът на африканеца бе спасен от Сесар Санчес.

Така Барселона прекъсна победната си поредица, но каталунците остават начело с 19 точки, докато Валенсия е на пета позиция във временното класиране с актив от 12 точки.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
151