Валенсия се изравни с Барса и Реал


.

Валенсия се изравни с Барса и Реал

Валенсия спечели убедителна победа с 4:2 като гост на Валядолид в мач от втория кръг на испанското първенство и след като в първия кръг победиха на "Местая" Севиля с 2:0, разделят първото място в Примерата с Реал Мадрид и Барселона.

От самото начало на срещата домакините установиха инициативата и пресираха съперника си в средата на терена, а в атака много активно използваха фланговете. Въпреки това, при една от контраатаките на гостите, Давид Силва повлече със себе си трима защитници на Валядолид , подаде отляво на свободния Мата, който веднага върна с центриране на Силва за да прати последния топката от пет метра във вратата на Валядолид за 1:0.

След отбелязания гол не се промени схемата на игра, домакините продължиха игра с преса, а Валенсия се бранеше и разчиташе изцяло на контраатаките и накъсване на играта с нарушения. В 30 минута Канобио от Валядолид направи 30 метров пробив, стреля от голямо разстояние, вратаря Мойя отби лошо, и в добавката обче Алеман бе безпогрешен за 1:1.

Четири минути по-късно обаче, Банега подаде идеален пас на Пабло Ернандес в наказателното поле, който прехвърли топката на нахлуващия Давид Вия и от 7 метра нападателят с глава не прости за 2:1. Контраатаките на гостите се оказаха удачни,а домакините намалиха темпото и отслабиха пресата. До третия гол на Валенсия се стигна отново след пас на Банега към Мата, който от левия фланг на накзателното поле от десет метра прекара топката между краката на вратаря за 3:1.

През второто полувреме темпото поспадна и въпреки това гостите продължиха да играят на контраатаки. В 55 минута лошо подредената отбрана на Валядолид допусна Мигел да изведе Давид Вия очи в очи с вратаря Мойя и да вкара за 4:1.

Крайният резултат бе оформен в 66 минута, когато домакините се възползваха от свободно пространство в дясната зона на отбраната на гостите, Манучо получи топката и от 5 метра нямаше как да сгреши за 2:4.

До края на мача останалите положения бяха за Валенсия. Давид Силва и Давид Вия пропуснаха добри ситуации, а за домакините пропуск направи Манучо.

След срещата Валенсия е на трето място в класирането с пълен актив от шест точки, колкото имат Барселона и Реал Мадрид. Валядолид са 16-и с една точка.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
206