Sport: Барселона и Тиаго Силва положиха основите на бъдещото си сътрудничество


Н. Гавазов

Sport: Барселона и Тиаго Силва положиха основите на бъдещото си сътрудничество

След няколко седмици на усилени преговори, Барселона и Тиаго Силва стигнаха до относително споразумение за личните условия на футболиста, съобщава каталунското издание Sport. Това е само първата стъпка по привличането на бразилеца, но тя трябваше да бъде направена, преди да бъдат започнати официалните разговори с Пари Сен Жермен за стойността на трансфера.

Медията твърди, че Барселона и Силва са положили основите на бъдещото си сътрудничество, което се изразява в сключване на петгодишен договор, според който заплатата му ще расте прогресивно, както е с Шави и Иниеста. В контракта ще има записани и специални бонуси в зависимост от представянето на футболиста. За да стигнат до споразумението, двете страни са направили сериозни отстъпки.

Тиаго Силва е приел намаление на заплатата, именно заради горепосочените премии и дългосрочния договор.

Сега Тиаго трябва да се срещне със старши-треньора Лоран Блан и собственика на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи, на който да заяви своето желание да напусне.

От друга страна, тепърва двата клуба ще започнат преговори за трансфера на Силва, за който парижани платиха миналата година 42 милиона евро - с десет повече от сумата, която сега каталунците възнамеряват да предложат.

В същото време Sport твърди, че Барселона трябва да е готов за всякакви изненади. Ако преговорите с ПСЖ се провалят, клубът ще се насочи към Давид Луис от Челси или други имена.

 

  Сподели
154