Севиля засили Селта към Сегунда дивисион


В. Мухарски

Севиля засили Селта към Сегунда дивисион

Севиля постигна внушителна победа с 4:1 като домакин срещу Селта в среща от 26-ия кръг на Примера дивисион. По този начин тимът от Виго остана в зоната на изпадащите. Домакините откриха резултата в 12-ата минута, когато Навас намери Негредо в наказателното поле на Селта и той прати топката във вратата на Хави Варас - 1:0.

Севилци удвоиха преднината си в 30-ата минута. Тогава след триходова комбинация между Ракитич, Навас и Негредо, последният стреля и прати за втори път топката в мрежата на Селта. Гостите успяха да намалят пасива си пет минути преди края на първата част, когато Аугусто се възползва от грешка в отбраната на Севиля и реализира за 2:1. Две минути по-късно Ореяна бе много близо до изравнителен гол, но след негов удар топката срещна гредата.

В 66-ата минута точка на спора сложи Гари Медел, който заби трето попадение във вратата на гостите. Алваро Негредо оформи своя хеттрик в 68-ата минута, а с това и крайния резултат в срещата.

Севиля вече заема вече 10-о място с 35 точки, на пет от местата, даващи право на участие в евротурнирите. Селта е на 18-о място във временното класиране със скромните 23 точки и е пред заплахата от поредно изпадане в Сегунда дивисион.

  Сподели
123