Нистелрой може да усили Лион


.

Нистелрой може да усили Лион

Независимо от напредналата си възраст според футболните стандарти, Руд ван Нистелрой все още се котира добре на трансферния пазар.

След като придобиха Карим Бензема и към това се прибави връщането на Алваро Негредо, в Реал Мадрид се очертава излишък на нападатели.

Ясно е, че капитанът на отбора- Раул никой няма да пипа. Гонсало Игуаина през последния сезон направи добър пробив и с право се счита в бъдеще за лидер на отбора.

Но при Хунтелаар и ван Нистелрой не стоят така нещата. Най-малко един от тях ще напусне отбора, а твърде вероятно е и двамата да го направят. И вече има предложение към Кралския клуб за тях. И Хунтелаар и Нистелрой съобщиха вече, че ако трябва да избират, то ще искат да играят в британски клубове.

Обаче към Руд интерес вече започна да проявява Лион. И това е напълно обяснимо-само преди няколко дни французите загубиха основната си сила в атака Карим Бензема. Индикации в медиите за желанието на Лион да привлече Нистелрой в отбора, се появиха непосредствено след като стана ясно напускането на Бензема, което означава само едно-нещата са били обмислени предварително, а и "списъчето" на Лапорта на футболистите на които няма да разчита е актуално, и в него място намери и холандеца.

Единственото нещо, което може да обърка плановете на Жан Мишел Ола-президентът на Лион- е към конкуренцията на британските клубове да се прибави и физическото състояние на ван Нистелрой.
Според медиците, пълно възстановяване на травмата на коляното на холнадеца ще стане не по-рано от септември.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
140