Marca: Бензема се разбра с Реал


.

Marca: Бензема се разбра с Реал

Реал Мадрид и Олимпик Лион са постигнали споразумение за преминаването на Карим Бензема  в Реал, за сумата от 35 милиона евро, съобщават испанските медии.

Сделката ще бъде финализирана до няколко дни.

Marca  и AC пишат, че френският национал ще стане четвъртото голямо попълнение на Кралския клуб за новия сезон.
Преговорите между Реал и Лион са завършили и е подписано предварително споразумение с което се иска да се предотврати евентуалното преминаване на Бензема в друг клуб и по-специално да се пресекат атаките на Юнайтед към нападателя .

21 годишният нападател се завръща от отпуска и ще се срещне с треньора на Лион Клод Пюел за да обсъдят двамата бъдещето на футболиста.
Испанските медии съобщават, че най-вероятно Бензема ще бъде помолен да вземе решение бързо, тъй като между двата клуба сделката е договорена и е в интерес на всички е нещата да не се бавят.

Сигналите идващи от Бензема са противоречиви. Той желае да премине в голям клуб, но също така иска да остане в Лион в годината на Световното първенстсво за да се подготви добре.

Президентът на френския клуб настоява за по-бързо развитие на сделката за да има време за намиране на заместник  на нападателя и укрепване на отбора.

Marca  и  AC  повтарят, че сделката е договорена и се очаква подписването и до дни.

В същото време друг френски национал и съотборник на Бензема в интервю пред Irish Independent News, заяви:
“„Бензема почти е в Манчестър Юнайтед”, заяви Пянич. „Английският клуб е готов да плати около 45 милиона евро за него.”


Повечето анализатори са на мнение, че заради по-добрата си оферта английският клуб е по-близо до Бензема отколкото мадридския клуб, но ето, че информациите идващи от Испания сочат друго.

Ние ще продължом да следим с голямо внимание поредната трансферна въртележка, в която този път главен герой е Карим Бензема.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

  Сподели
131