Кариерата на бивш холандски национал е застрашена от сърдечен проблем


А. Павлов

Кариерата на бивш холандски национал е застрашена от сърдечен проблем

Наскоро бившият национал на Холандия Хедвигес Мадуро премина в Севиля, след като преди това му бе изтекъл контрактът с Валенсия. 27-годишният състезател обаче ще трябва да почака известно време, преди да запише първия си официален мач с екипа на новия си клуб. Причината за това е, че лекари са открили вроден сърдечен порок у Мадуро, като Севиля публикува тази информация на своята Интернет страница.

Сега Хедвигес Мадуро, който може да играе навскяде в защитата и като дефанзивен халф, ще се върне в своята родина, където ще се подложи на серия обстойни прегледи. Възможни варианти за бъдещето на холандеца съответно могат да бъдат от бързо връщане в игра, през операция чак до принудително прекратяване на кариерата.

Мадуро проби в големия футбол с отбора на Аякс. Футболистът успя да се наложи дори в представителния тим на Холандия. През месец януари 2008 година той отиде във Валенсия, с който спечели Купата на Краля през същата година. През настоящото лято 27-годишният играч напусна "Местая", след като прекара четири години и половина в "лос че", и впоследствие подписа договор със Севиля като свободен агент.

  Сподели
170