Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (15.02 – 21.02) (видео)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (15.02 – 21.02) (видео)

FUTBOL TV продължава да представя на вниманието на своите читатели най-добрите футболисти за изминалия уикенд от топ 5 на първенствата в Европа. На Острова се състояха двубоите от поредния кръг от Купата на Англия и нямаше срещи от Премиършип и поради тази причина в символичния отбор на FUTBOL TV не са представени играчи от Висшата лига.

 

Представяме ви: Dream Team за периода (15.02- 21.02). Тактическа постройка 4-2-2.


ВРАТАР

Антонио Миранте (Парма)

28-годишният страж на Парма допусна гол, но ако погледнем с други очи към статистиката, ще видим, че на практика Рома реализира само 5% от ударите си към вратата на „дуковете". За да не си тръгнат гостите от „Олимпико" с 5-6 гола в мрежата, основната заслуга е на вратаря Миранте.

Подгласници: Бауман (Фрайбург)

 

ЗАЩИТА

Хуан Гилермо Куадрадо (Лече)

Срещата Лече - Сиена се превърна в истински празник за любителите на италианския футбол. Това беше двубой изпълнен с много емоции и вълнуващи моменти, включително и в техническата зона, където наставникът на „вълците" Серсе Косми се беше развихрил с пълна сила. При 2:1 за домакините мачът се очертаваше несигурен и не се знаеше какво би могло да се случи до самия му край. Явно десният бек на Лече Каудрадо (който е полузащитник) не мислеше по този начин, защото в 82-та минута извърши фантастичен пробив в половината на гостите, чийто край се оказа плачевен за Сиена. Освен гола, който Хуан отбеляза, тук ще добавим добрата му игра по фланга, включването в атаките на отбора си и разбиване набезите на противника. Незаменим!


Джорджо Киелини (Ювентус)

Левият бранител на Ювентус Джорджо Киелини в мача на своя тим срещу Катания отново напомни за себе си. 27-годишният защитник не само беше непоклатим в своята зона,справяйки се безапелационно с Бергесио и Иско, но венец на отличната му игра бе голът в 74-та минута, с който внесе спокойствие в редиците на своя отбор.


Кириякос Пападопоулос (Шалке 04)

Срещата Шалке 04 - Волфсбург не оправда очакванията на феновете и специалистите. От една страна, домакините доминираха изцяло над своя съперник, а от друга, защитният вал в състава на „миньорите" не позволи на „вълците" да застрашат особено вратата на Унерстал, а по-късно и на Хилдебранд. Например, 19-годишният Кириякос спечели всички единоборства и съвсем отчая Манджукич, когото Магат замени в 81-та минута. На всичкото отгоре централният защитник записа и аситенция, благодарения на която отпаднаха всички въпросителни около крайния изход на двубоя.


Кристиан Фукс (Шалке 04)

Фактът, че за играч на мача Шалке 04 - Волфсбург беше избран защитникът Фух, ясно показва коя е била най-силната част на отбора, който победи своя съперник с 4:0. Ако Пападопоулос бе господар в центъра на отбраната на „миньорите", то Фъх владееше положение на левия край на ариегарда, като 25-годишният футболист не загуби нито една тока в нападение и защита, а освен това записа две асистенции.

Подгласници: Раджи (Болоня), Морено (Еспаньол), Сане (Бордо).

 

ПОЛУЗАЩИТА


Гонсало Кастро (Байер Леверкузен)


Крилото на „аспирините" Гонсало Кастро бе неудържим срещу Аугсбург в среща от 22-я кръг на Бундеслигата. 24-годишният футболист се замеси във всичките четири попадения на своя тим, а от най-голямо значение беше участието му в първите два гола. Най-напред Кастро асистира на Кислинг за да бъде открит резултата, а след това, при 1:1 сам вкара за да изведе отново своите напред и да постави началото на разгрома на гостите. За да отбележим ролята на Гонсало за Байер ще подчертаем, че през немеца преминаха близо 50% от топките в средата на терена.


Андреа Пирло (Ювентус)

Ювентус постигна много важна победа срещу Катания и продължава да бъде смятан за основен претендент за титлата. „Старата дама" в момента е на второ място в класирането, но безпогрешната серия в съчетание с неумението на Милан да печели големите мачове, дават големи шансове на възпитаниците на Антонио Конте. Мачът срещу Катания премина под акомпанимента на Пирло - Андреа бе толкова великолепен, че миланци, които изпуснаха маестрото навярно сега са облени в сълзи. Пирло изравни резултата в мача, изработвайки наказателен удар и реализирайки го сам. През второто полувреме Андреа асистира на Киелини и Куяларела за крайното 3:1.

 

Фернандо Гаго (Рома)

Рома винаги се е отличавала със силна средна линия, която е стояла в основата на успеха на отбора. Това се видя особено ясно в мача срещу Парма - полузащитниците на „вълците" направиха всичко възможно да раздробят двата защитни вала на „дуковете" и да захранват с топки своите нападатели. Друг е въпросът, че атакуващите футболисти не се справиха много добре със задачите си, но това е тема на друг разговор. Специално в двубоя срещу Парма заслужава да отличим играта на 25-годишното крило на домакините Гаго, който бе в основата на всички опасни моменти пред и в наказателното поле на гостите. Фернандо не само се справи по блестящ начин с Марига и Лукарели, но прекъсна взаимодействието между Паладино и Гоби, с което на практика обезсмисли атаките на Парма. В крайна сметка Рома победи своя съперник с 1:0, а в основата на гола бе именно Гаго, който изработи сам положението и подаде на Борини. Важна победа за „вълците" и хората на Луис Енрике вече се намират в зона „Лига Европа". С тази игра на столичани, разликата от 4 точки до третото място не изглежда голяма.


Гонсало Кастро (Майорка)

Срещата на Майорка с Виляреал беше от много важно значение за островитяните. Отборът се намираше само на два пункта от опасната зона и загуба на точки срещу прекия конкурент означаваше, че положението на хората Хоакин Капарос щеше да стане тежко. Това обаче не се случи и домакините потопиха „жълтата подводница" с четири точни изстрела. Всичките попадения бяха изработени лично от национала на Тринидад и Тобаго Гонсало Кастро, който записа на сметката си и три асистенции.

Подгласници: Маджо (Наполи), Марти (Майорка), Раул (Шалке 04), Сако (Сен Етиен), Менес (ПСЖ)

 

НАПАДЕНИЕ

Лионел Меси (Барселона)

Преди началото на 23-я кръг в Примера дивисион, Барселона изоставаше от Реал на десет точки, а Меси беше на четири гола от Роналдо ( друг е въпросът, че десет от попаденията на португалеца са от дузпи). След края на кръга, разстоянието между двата гранда може вече да разглеждаме като постоянна константа, докато дистанцията между Меси и Роналдо е само гол в полза на Кристиано. Срещу Валенсия Лео отбеляза четири попадения и ако не беше Диего Алвес на вратата, аржентинецът можеше да се отчете поне още два пъти. Запалянковците на каталунците видяха най-добрата версия на Барселона от началото на сезона и един извънземен Меси.


Фабрицио Миколи (Палермо)

В трети пореден мач Миколи не спира да вкарва гол след гол - пет попадения в три срещи си е много добро постижение. За 78 минути игра срещу Лацио нападателят се разписа само един път, но трябва да кажем, че беше в основата на първите четири гола за отбора си и освен това асистира на Барето и Силвестре. Фабрицио показа голяма производителност, с действията си увличаше своите съотборници и нека тогава не ни учудва оценката на Eurosport - 10!

Подгласници: Муриел (Лече), Бензема (Реал Мадрид), Кислинг (Байер Леверкузен)

 


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Серсе Косми (Лече)

Няма никакво съмнение, че идването на Серсе Косми в Лече се отрази благоприятно на „апулийските вълци", които се откъснаха от дъното в Серия А и вече се намират само на две точки от спасителния бряг. Ние няма да говорим за колорита на 53-годишния специалист, който изповядва атакуващ футбол, а ще обърнем внимание на една малка подробност в мача срещу Сиена. Явно гостите бяха дошли на „Виа дел Маре" с мисълта да не загубят, защото схемата на игра, с която излязоха беше 3-4-2-1, но в действителност „бианконерите" изградиха три защитни вала пред своята врата. Първоначалните намерения на Косми бяха да използва 3-4-1-2, но в хода на мача и особено след попадението на Гросо в 25-та минута, наставникът на Лече остави трима в защита, а на десния край на средната линия постави Куатрадо. По такъв начин домакините създадоха преимущество по фланговете, откъде всъщност успяха да обходят защитата на своя противник. Резултатът е известен - 4:1 за Лече, а старши-треньорът на „вълците" след третия гол се опита да направи „салто мортале", с което да изрази своята радост. Разбира се, ние ще простим нескопосания опит на Косми, но ще му отдадем заслуженото, поставяйки го начело на нашия отбор.

 

ГОЛ НА СЕДМИЦАТА:

 

 

  Сподели
227