Атлетико се съгласи да продаде Форлан на Интер


Н. Гавазов

Атлетико се съгласи да продаде Форлан на Интер

Днешната европейска преса все още не се е успокоила от трансфера на Самир Насри в Манчестър Сити, както и този на Самуел Ето'о в Анжи и ето, че започна да ни залива с различни съобщения за поредните трансферни саги. На прицел този път е италианският гранд Интер. Според сутрешният брой на La Gazzetta dello Sport , Интер и Атлетико Мадрид са постигнали договорка относно преминаването на Диего Форлан в миланския клуб. Сумата по сделката е за 5 милиона евро, допълва изданието.

Според информацията, очаква се в следващите няколко дни агента на нападателя да пристигне в северната столица на Италия, където да уточни всички детайли около личните условия на своя клиент. Предполага се, че договорът на уругваеца ще бъде за две години.

От най-добрия играч на Мондиал 2010 се интересуваха също така ПСЖ, Рома и Зенит, но до конкретни разговори така и не се стигна.

Информацията в днешния брой на италианския ежедневник обаче е в пълен противовес с вчерашното изказване на Форлан , който заяви, че от медиите разбира, че ще бъде продаден.

През миналия сезон Диего изигра 32 мача в шампионата на Испания, в които отбеляза осем гола с екипа на Атлетико. Нападателят отбеляза и решаващите попадения във финала на Копа Америка, с което помогна на страната си да стане най-успешния тим в Южна Америка.

 

  Сподели
111