Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион

Валенсия – Хетафе
Дата: 09.03.2024 г.
Час: 15:00

Валенсия няма победа в първенството вече в три последователни кръга, в два от които завърши наравно. Преди седмица "прилепите“ пропиляха аванс от два гола за крайното 2:2 у дома срещу лидера Реал Мадрид, като двубоят ще се запомни със скандално отменения трети гол на "белия балет“ в последната секунда на продължението на мача и шокиращата контузия на Муктар Диахаби от "лос че“. Възпитаниците на Рубен Бараха са 9-ти и са с 37 точки, като засега са на пет пункта от зона "Европа“.

Хетафе пък не успя да спечели срещу новака Лас Палмас у дома, а двубоят предложи цели шест гола за крайното 3:3. Селекцията на Хосе Бордалас има 35 пункта и е на 11-то място в подреждането.

Прогноза: Валенсия – Хетафе 2:1


Гранада – Реал Сосиедад
Дата: 09.03.2024 г.
Час: 19:30

След трите поредни равенства Гранада инкасира тежко поражение, след като падна с 1:5 на гости на Виляреал. Андалусци продължават уверено да пропадат по посока Сегунда Дивисион, като остават на предпоследното 19-то място с актив от 14 точки.

Реал Сосиедад допусна втора поредна загуба в Примера и общо трета за последните си пет мача в първенството. Този път баските отстъпиха с 2:3 на гости на Севиля. Играчите на Иманол Алгуасил са 7-ми и имат 40 точки, като все още имат реални шансове за място в европейските клубни турнири наесен.

Прогноза: Гранада – Реал Сосиедад 0:2


Жирона – Осасуна
Дата: 09.03.2024 г.
Час: 22:00

Третата поредна загуба далеч от дома отново не позволи на сензацията Жирона да скъси изоставането си спрямо лидера Реал Мадрид. Този път каталунците допуснаха изненадващо поражение на гости на Майорка за крайното 0:1. Жриона остава на 2-ото място в класирането, като изостава на седем точки от върха. Блинд, Вила, Ерера и Лопес са аут.

Осасуна пък записа трета победа за последните си пет мача в Ла Лига. В предишния кръг северняците сразиха с 1:0 у дома новака Алавес. Така играчите на Хагоба Арасате събраха 36 точки и в момента са 10-ти в подреждането. Пеня е контузен.

Прогноза: Жирона – Осасуна 3:1


Алавес – Райо Валекано
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 15:00

Новакът Алавес е без победа вече в пет поредни кръга, като за този период баските завършиха три пъти наравно и загубиха другите два мача. Преди седмица северняците отстъпиха с 0:1 на гости на Осасуна. Поражението остави "синьо-белите“ с 29 точки, а Алавес е 13-ти в колоната.

Райо Валекано е в по-дълга серия от двубои без победа, която към момента възлиза на осем последователни мача. В предишния кръг "пчелите“ направиха 1:1 у дома с Кадис. Столичани са 16-ти и имат 26 пункта.

Прогноза: Алавес – Райо Валекано 1:0


Лас Палмас – Атлетик Билбао
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 17:15

Добре представящият се новак Лас Палмас продължава да се бори за място в европейските клубни турнири. В момента тимът от Канарските острови заема 8-ма позиция в таблицата, като е с 37 точки и е на пет от Топ 6. В предишния кръг "лос амарийос“ направиха 3:3 на гости на Хетафе. Суарес е наказан.

Атлетик Билбао не успя да спечели във втори пореден двубой в Примера, като в предишния кръг баските направиха 0:0 у дома срещу Барселона. Целите пред "лъвовете“ продължават да са две – спечелване на Купата на Краля, където северняците ще играят финал срещу Майорка и класиране в Топ 4. В момента играчите на Ернество Валверде са 5-ти и имат 50 точки, като са на пет от Атлетико Мадрид. Нико Уилиямс и Вивиан са наказани, а Ерера и Берчиче са с контузии.

Прогноза: Лас Палмас – Атлетик Билбао 2:2


Бетис – Виляреал
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 22:00

След пет поредни мача без загуба Бетис допусна поражение в последния си двубой в Ла Лига, отстъпвайки с 1:2 на гости на Атлетико Мадрид. Въпреки загубата "зелено-белите“ удържат 6-ото място в класирането, като са с 42 точки. Пецея е наказан, а Фекир, Гарсия, Винисиус и Иско са с травми.

Виляреал пък няма загуба в Примера в седем поредни кръга, като за този период "жълтата подводница“ записа три успеха и четири ремита. В последния си мач играчите на Марселино Гарсия Торал премазаха Гранада за крайното 5:1. Виляреал е 12-ти и има 32 точки. Албиол и Фойт са аут.

Прогноза: Бетис – Виляреал 2:2


Алмерия – Севиля
Дата: 11.03.2024 г.
Час: 22:00

Вече е въпрос на време Алмерия официално да се прости с елитния си статут след края на сезона. Настоящата кампания е преполовена, а южняците са единственият отбор, който няма победа след 27 кръга и логично са на последното 20-то място, с актив от едва 9 точки. В последния си двубой Алмерия отстъпи на гости на Селта с 0:1.

Севиля започва постепенно да се посъвзема и в предишния кръг "рохибланкос“ записаха трета победа за последните си пет кръга в Примера и общо шеста до момента. Този път играчите на Кике Санчес Флорес сразиха с 3:2 у дома Реал Сосиедад. Андалусци са 14-ти и са с 27 пункта.

Прогноза: Алмерия – Севиля 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247