Деко: Усилията ни ще зависят от възможностите


Н. Гавазов

Деко: Усилията ни ще зависят от възможностите

След като зимният трансферен прозорец приключи миналата седмица, клубовете сега ще започнат да гледат напред към лятото. Барселона не е по-различна и спортният директор Деко ще ръководи усилията им на трансферния пазар.

Двама от футболистите, които каталунците се очаква да пробват през лятото, вече са в първия им състав. Жоао Фелиш и Жоао Кансело са под наем съответно от Атлетико Мадрид и Манчестър Сити, а в миналото Деко потвърди, че ще бъдат положени усилия и двамата да са в клуба през следващия сезон.

Говорейки пред Esport 3, Деко отново повтори желанието си да привлече и двамата играчи, въпреки че това ще зависи изцяло от финансовото състояние на клуба.

"Кансело ни даде баланс на състава. Миналата година играч липсваше на тази позиция. Араухо и Кунде играха като крайни защитници. Отляво бяха Алба и Алонсо. Алба си тръгна, но имате Балде, а един липсваше отдясно. Фелиш дойде на базата на напусканията на отбора. Дембеле си тръгна заради клауза, той си взе решението и нямаше какво да се направи. Ансу поиска да напусне, защото искаше минути и се отвори празнина. И Фелиш дойде безплатно, той адаптира заплатата си и допринесе с важни неща за нас и реши мачовете. В този отбор няма определен играч, но има няколко специфични момента на няколко играча. Усилията ще зависят от това какво можем да направим", заяви директорът.

Деко говори и за Алейкс Гарсия, към когото се говори, че Барселона ще се прицели през лятото.

"Мисля, че Шави публично каза, че го харесва. Със загубата на Гави бе трудно да се противодейства през зимата, зависи как ще завършим сезона, Кристенсен е тестван като опорен халф, той е друг играч в средата на терена. Ще направим оценките от сега до края на сезона. Алейкс Гарсия е добър играч и може да бъде доста полезен. Но той има договор с Хирона", каза още Хирона.

Няма съмнение, че Деко има голяма задача през лятото и това е преди да се вземе предвид продължаващото търсене на нов мениджър. Португалецът със сигурност ще трябва да спечели заплатата си в Барселона през този период.

  Сподели
91