Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Майорка
Дата: 02.02.2024 г.
Час: 22:00

След четири поредни победи в момента борещият се за място в Топ 4 отбор на Атлетик Билбао е в серия от два последователни мача без успех. В последния от тях баските завършиха 0:0 на гости на намиращият се в зоната на изпадащите състав на Кадис. "Лъвовете“ са 5-ти и имат 42 пункта, като са на пет от Барселона и Атлетико Мадрид.

Майорка допусна втора домакинска загуба от началото на сезона и вече в четири последователни двубоя в Примера "пиратите“ са без успех. В предишния кръг тимът от Балеарските острови отстъпи с 0:1 от Бетис. Играчите на Хавиер Агире са 15-ти и са с 20 точки.

Прогноза: Атлетик Билбао – Майорка 2:0


Валенсия – Алмерия
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 15:00

Серията от четири поредни победи за Валенсия приключи в предишния кръг, когато "прилепите“ отстъпиха с 0:2 на гости на Атлетико Мадрид. Поражението остави хората на Рубен Бараха с 32 точки, а Валенсия е на 8-мо място в подреждането.

Вече е въпрос на време Алмерия официално да се прости с елитния си статут след края на сезона. Настоящата кампания вече е преполовена, а южняците са единственият отбор, който няма победа след 22 кръга и на последното 20-то място, с актив от едва 6 точки. В последния си двубой Алмерия падна с 0:3 у дома от новака Алавес.

Прогноза: Валенсия – Алмерия 3:0


Гранада – Лас Палмас
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 17:15

Гранада също върви стремглаво към посока Сегунда Дивисион. Сега андалусци са в серия от три поредни загуби и общо 15 до момента, като "рохибланкос“ са на предпоследното 19-то място с актив от 11 пункта. В предишния кръг южняците отстъпиха с 0:2 от Хетафе.

Лас Палмас не успя да запише трета поредна победа и в предишния кръг тимът от Канарските острови инкасира обрат за крайното 1:2 у дома от гранда Реал Мадрид. След поражението "лос амарийос“ са 9-ти и имат 31 пункта.

Прогноза: Гранада – Лас Палмас 1:2


Жирона – Реал Сосиедад
Дата: 03.02.2024 г.
Час: 22:00

Сензацията Жирона записа 17-ти успех от началото на сезона и вече 14 поредни кръга каталунците са непобедени. Този път отборът от едноименния град срази с 1:0 като гост Селта. Въпреки успеха, Жирона вече на 2-ро място, тъй като има 55 точки, с две по-малко от лидера Реал Мадрид, който спечели отложения си двубой през седмицата срещу Хетафе и така "белия балет“ е с два пункта повече. Гарсия и Хуанпе са контузени.

Реал Сосиедад записа шесто равенство за последните си осем мача в Примера. В предишния кръг баските завършиха 0:0 у дома с Райо Валекано. Възпитаниците на Иманол Алгуасил са 6-ти и имат 36 точки. Кубо и Траоре са с националните отбори, а с травми са Тиърни, Захарян, Муньос и Меркеланс.

Прогноза: Жирона – Реал Сосиедад 2:1


Виляреал – Кадис
Дата: 04.02.2024 г.
Час: 15:00

Виляреал прекъсна серията от три поредни мача без победа и в предишния кръг "жълтата подводница“ срази с 5:3 като гости все още действащия първенец Барселона в луд мач. Така Виляреал вече има 23 точки, но е на незавидното за отбора 14-то място в класирането.

Кадис е без победа вече в 18 поредни кръга, като тимът уверено върви към долния ешелон. Преди седмица южняците успяха да прекъснат серията от три последователни загуби, но пак не спечелиха, завършвайки 0:0 у дома с коравия Атлетик Билбао. Кадис е 18-ти и има 16 пункта, като успокоителното за клуба е, че спасението е на дистанция от едва една точка.

Прогноза: Виляреал – Кадис 3:1


Осасуна – Селта Виго
Дата: 04.02.2024 г.
Час: 17:15

Вече в седем поредни гостувания Осасуна няма победа. За последните няколко дни северняците изиграха два мача, като първо завършиха 1:1 при визитата си на Севиля, а отложен двубой, проведен през седмицата, отстъпиха с 0:1 от Барселона. Играчите на Хагоба Арасате са 12-ти и са 26 точки.

Селта инкасира втора поредна загуба, отново на собствен терен, и вече в три последователни кръга галисийци нямат успех. В последния си мач от Ла Лига хората на Рафаел Бенитес отстъпиха с 0:1 от сензацията Жирона. "Небесносините“ се намират непосредствено над опасната зона, като са със 17 пункта и са на спасителното 17-то място.

Прогноза: Осасуна – Селта Виго 1:1


Бетис – Хетафе
Дата: 04.02.2024 г.
Час: 19:30

Бетис записа осма победа от началото на сезона, след като в предишния кръг "небесносините“ се наложиха с минималното 1:0 на гости на Майорка. Играчите на Мануел Пелегрини са 7-ми и са с 34 точки, като продължават борбата за място в европейските клубни турнири.

В рамките на няколко дни Хетафе изигра два мача. В първия играчите на Мануел Пелегрини се наложиха с 2:0 над опашкаря Гранада, а през седмицата Хетафе отстъпи с 0:2 у дома от новия лидер Реал Мадрид. Клубът от покрайнините на столицата е с 29 пункта и заема 10-та позиция в таблицата.

Прогноза: Бетис – Хетафе 2:1


Райо Валекано – Севиля
Дата: 05.02.2024 г.
Час: 22:00

Райо Валекано продължава да е неубедителен и "пчелите“ са в серия от шест загуби а последните си 10 мача в Примера. През седмицата столичани изиграха два двубоя, като в първия от тях Райо завърши 0:0 на гости на Реал Сосиедад, а през седмицата тимът загуби столичното дерби с Атлетико с 1:2 и то след гол в добавеното време. "Пчелите“ са 13-ти и имат 24 точки.

Неузнаваемо слабият през настоящия сезон отбор на Севиля завърши 1:1 у дома срещу Осасуна. "Рохибланкос“ прекъснаха серията от четири поредни загуби в първенството, но отново не спечелиха. Селекцията на Кике Санчес Флорес има 17 пункта и е на 16-то място, като е на два пункта от първия от отборите под чертата. Сусо и Рамос са наказани, а Гудел и Лукебаио са с травми.

Прогноза: Райо Валекано – Севиля 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
281