Реал Мадрид загуби точки срещу Райо и зарадва Хирона


Н. Гавазов

Реал Мадрид загуби точки срещу Райо и зарадва Хирона

В неделя, 5 ноември, на "Сантяго Бернабеу" в Мадрид се проведе мачът от дванадесетия кръг на испанската Ла Лига между Реал Мадрид и Райо Валекано.

Това бе мач на пропуснати възможности за тима на Карло Анчелоти. Загубили много възможности за отбелязване на поне един гол, "кралският клуб" изпусна лидерството в испанското първенство.

Но ситуацията можеше да бъде много по-лоша. В първите минути лидерът на "бланкосите" Джуд Белингам бе на тревата, след което Иси Паласон се стовари върху него.

Англичанинът почувства дискомфорт в рамото и изглеждаше, че няма да може да продължи срещата. Но полузащитникът показа характер на борец и се завърна на терена. Интересно е какво ще покаже проверката след мача.

Както първото, така и второто полувреме следваха един и същи сценарий: Реал атакуваше, Райо се бранеше и се надяваше на контраатака. Нещо подобно имаше и в успоредния двубой между Фиорентина и Ювентус, но там торинци вкараха и се защитиха.

И както в случая с "виолетовите", Реал не успя не само да пробие вратаря на гостите, но и просто да отправя удари към вратата - само пет узстрела за целия мач.

В средата на второто полувреме "бланкосите" все пак стигнаха до гол, но попадението на Винисиус Жуниор бе отменено заради засада на Хоселу, който стана автор на подаването към бразилеца.

Не успявайки да спечели, Реал позволи на Хирона да стане едноличен лидер в испанското първенство - каталунците са пред Мадрид с две точки. Райо Валекано се изкачи до девето място, след като вече събра 18 точки.

  Сподели
231