Защитник на Барса отказал големите пари на Челси и Ливърпул


Н. Гавазов

Защитник на Барса отказал големите пари на Челси и Ливърпул

Роналд Араухо се превърна в един от най-важните играчи на Барселона през последните няколко години и това бе перфектно илюстрирано от усилията му срещу Реал Сосиедад в неделя. Уругвайският защитник вкара с глава в 93-ата минута, за да осигури победа за каталунците, както и така необходимите точки в процеса.

Араухо се превърна в централен защитник от най-висока класа и несъмнено е един от най-популярните играчи сред съотборниците и привържениците. Любовта му към Барселона е очевидна и е още по-силна от факта, че той отхвърли преместване във Висшата лига през 2022 г. в полза на оставането в Каталуния.

Според Sport , на Араухо са били предложени изгодни договори както от Ливърпул, така и от Челси, когато предишният му договор с Барселона бе към края си. Той обаче ги отхвърли и ще подпише нов договор, който предвижда да получава значително по-малко от това, което би спечелил във Висшата лига.

Араухо е на път да се превърне в култов герой в Барселона и ако остане в клуба през по-голямата част от кариерата си, той ще се окаже със същия статут с хора като Жерар Пике и Карлес Пуйол.

  Сподели
300