Реал удари Барса с късен гол пред погледа на Мик Джагър (видео)


В. Мухарски

Реал удари Барса с късен гол пред погледа на Мик Джагър (видео)

Реал Мадрид се наложи с 2:1 над Барселона в голямото световно дерби, което бе от програмата на 11-тия кръг в Ла Лига. Двубоят се игра пред над 50 000 души на "Монтжуик".

На трибуните присъстват легендарните музиканти от The Rolling Stones - Мик Джагър и Рони Ууд. В този мач каталунците носеха логото на бандата върху фланелките си като част от договора си с Spotify.

Иначе дербито започна с ранен гол на Илкай Гюндоган, който беше точен за домакините в 6-ата минута. Чуамени върна спорно топката назад, а Гюндоган успя да открадне топката. Дейвид Алаба опита да спре халфа със шпагат, но той запази равновесие и бутна топката зад Кепа - 1:0.

В 16-ата дясната греда на Кепа спаси гостите от втори гол след удар на Фермин Лопес. Оказа се обаче, че секунда преди изстрела реферът Хесус Хил Мансано е бил дал сигнал за нарушение срещу Тони Кроос. 

В 50-та минута Барселона уцели за втори път гредата. Фирмин Лопес центрира в наказателното поле, където Иниго Мартинес стреля с глава, но страничния стълб за втори път спаси "кралете". Последва и добавка от Араухо, но Кепа се намеси блестящо.

Дългоочакваното завръщане в игра на Левандовски стана факт в 61-вата минута. Треньорът на гостите пък вкара в игра Хоселу и Лука Модрич. Пробив на Кансело в 65-ата за малко не доведе до второ попадение. Две по-късно Чуамени затрудни Тер Стеген с далечен удар.

Следващият шут обаче вече спря в мрежата на Барса - 1:1. Негов автор беше Белингам в 68-ата минута. 

Всичко се реши в самия край на двубоя. Във финалните секунди англичанинът реализира още веднъж и донесе победата на своя отбор. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
412