Атлетико повали Осасуна


Н. Гавазов

Атлетико повали Осасуна

Завърши срещата от 7-ия кръг на испанската Примера между Осасуна и Атлетико Мадрид. Двубоят се проведе на стадион "Ел Садар" в Памплона и завърши при резултат 2:0 в полза на Атлетико.

В 20-ата минута нападателят на Атлетико Антоан Гризман откри резултата в мача, стреляйки във вратата отблизо. Дълго време този гол остана единственият в мача. В 76-ата минута защитникът на Осасуна Давид Гарсия вкара ответния гол, но реферът отмени попадението, отсъждайки фаул в атака. В 81-ата минута, нападателят на "дюшекчиите" Родриго Рикелме вкара втория гол за гостите, възползвайки се от отлично подаване на Самуел Лино.

Страстите в мача кипнаха: първо реферът изгони треньора на домакините Хагоба Арасате за спречкване, след това нападателят на Осасуна Сими Авила, а след това и играчът на гостите Алваро Мората получи второ предупреждение. Всички червени картони са резултат от неспортсменско поведение.

Атлетико събра 13 точки и се изкачи до пето място в класирането на испанското първенство. Осасуна остана на 13-о място със седем точки.

  Сподели
202