Реал вкара само два на Валенсия


FUTBOL-TV

Реал вкара само два на Валенсия

Испанският шампион Реал Мадрид стигна до успех с резултат 2:0 срещу Валенсия в отложен двубой от 17-ия кръг на испанската Ла Лига. 

Малко преди почивката Модрич центрира от корнер и Рюдигер засече на далечната греда, за да отбележи. Последва обаче преразглеждане от ВАР заради съмнения за нарушение на Бензема и в крайна сметка голът бе отменен, а французинът получи жълт картон, макар че отсъждането бе доста спорно. 

Марко Асенсио откри в 52-ата, а Винисиус Жуниор удвои в 55-ата минута в своя мач №200 с белия екип, с което оформи и крайния резултат. При първия гол Асенсио пробва нещото, което може би умее най-добре - далечен удар с левия крак. Това се оказа правилно решение, защото топката спря в мрежата за 1:0.

Попадението даде импулс на домакините, които само три минути по-късно удвоиха резултата. Отново Бензема се отчете с асистенция, след като изведе отляво Винисиус, който напредна на скорост, надбяга защитниците, влезе в наказателното поле и с премерен удар прати топката покрай Мамардашвили в далечния ъгъл за 2:0.

"Прилепите" завършиха срещата и с човек по-малко, след като Габриел Паулиста пък бе изгонен с директен червен картон заради изключително грубо нарушение срещу Винисиус в 72-ата минута.

Кралете доминираха и можеха да спечелят и по-убедително, като този път не допуснаха разликата до Барселона да се увеличи и тя остана 5 точки – 45 срещу 50. 

Има обаче и лоши новини за столичани, тъй като Карим Бензема и Едер Милитао бяха сменени принудително заради болежки.

  Сподели
394