Азар: Чувствам се малко бразилец


Н. Гавазов

Азар: Чувствам се малко бразилец

Полузащитникът на Реал Мадрид Еден Хазард сподели очакванията си за предстоящия мач от груповата фаза на Шампионска лига срещу Брюж.

"Очаквам да отбележа в тази среща. След загубата от ПСЖ обаче имаме нужда от победа. Ще дадем цялата си сила на терена.

Чувствам се добре в Реал Мадрид. Да, истината е, че хората очакват много от мен. Аз също. Знам, че мога да играя по-добре. Винаги ще има критика. Аз съм взискателен към себе си. В момента всичко не върви идеално. Обаче сега съм 100% готов и се надявам да покажа най-добрия си футбол в предстоящите мачове.

Критиката не ме разсейва. Както казах, знам, че хората очакват много от мен. Трябва да потвърдя нивото си. Хората ме видяха да играя в Белгия, Франция и Англия, но сега трябва да стана още по-добър, така че феновете да се гордеят с мен.

Чувствам се чудесно в момента. Трябва да започна да вкарвам и когато това се случи, ще бъде много по-лесно да правя добри мачове.

Не става въпрос за доверие. Треньорът ми каза да поемам рискове по-често отколкото сега, трябва да стана този, който ще бъде източник на увереност в отбора.

Ние знаем някои факти за Брюж. Този отбор има  събрани качествени играчи, които работят добре. Не мислете, че това ще е лесна среща. Трябва да мислим за нашия футбол.

Чувствам се много добре в компанията на бразилците  в Реал Мадрид. Чувствам се малко бразилец, защото също като тях обичам да играя технично. Разбирам се чудесно с момчетата от Бразилия.

Всички се учим от Зидан. Когато той говори, ти се учиш, но всеки от треньорите, с които работех, ме научи на нещо. Критиката не ме притеснява, защото знам какво да правя. Всеки очаква от мен да отбележа три гола във всеки мач, но трябва да имате търпение. Попаденията  ще дойдат.

След мача в Париж всички се разстроихме, но в нашия отбор  бяха събрани играчи на високо ниво. Веднага започваме да се подготвяме за следващата среща, без да се фокусираме върху предишната. Победихме след мача с ПСЖ и имахме добри няколко трудни мача. Зидан контролира ситуацията.

Както казах при представянето си, все още не съм "галактико“. Трябва да докажа, че заслужавам да бъда наречен така. Познавам много добре историята на седми номер  в Реал Мадрид.

Трябва да покажа, че мога да бъда най-добрият в света, да се наслаждавам и да се раздавам  не само в двубоите, но и в тренировките. Не се съмнявам в себе си и вярвам в успеха си", заяви Азар.

  Сподели
96