Барселона готви последна оферта за Де Лигт


Н. Гавазов

Барселона готви последна оферта за Де Лигт

Барселона ще отправи последна оферта за трансфера на защитника на Аякс Матейс Де Лигт, съобщава испанският журналист Даниел Ортиньо. Според източника, в случай на неуспех, "блаугранас" ще прекрати опитите си да привлече 19-годишния футболист.

Неотдавна се появи информация, че ПСЖ е готов да осигури на Де Лигт по-голяма заплата от тази, която Барселона предлага на холандеца. Също така парижани предлагат на Аякс 5 милиона повече за потенциалния трансфер на Матейс. И на последно място, френският гранд е готов да плати на агента на играча Мино Райола 10% комисионна за сделката.

Цялата ситуация за Барселона се утежнява и от факта, че потенциално новият директор на парижани Леонардо е в приятелски отношения с Райола. Съвсем очевидно е, че при назначаване на бразилеца на работа в ПСЖ, Де Лигт ще продължи кариерата си във Франция.

Каталунците отлично са запознати със ситуацията и с нарастващия риск да изпуснат холандския футболист. Въпреки това, испанският шампион няма да отстъпи от своите позиции и ще разчита на това, че желанието на Де Лигт да играе за "блаугранас" е по-голямо от финансовата част на трансфера. Нещо повече - босовете на Барселона повече не искат да губят време и усилия в опита си да подпишат с Матейс. От "Камп Ноу" са решили да вземат нещата в свои ръце и ребром да поставят въпроса с прехода на Де Лигт. Съобщава се, че на играча ще бъде отправена последна оферта, на която Матейс трябва веднага да отговори. Ако футболистът не приеме предложението, тогава Барселона ще прекрати преговорите и ще насочи вниманието си другаде.

През миналия сезон Де Лигт участва в 55 мача за Аякс, в които вкара 7 гола и даде 4 асистенции.

  Сподели
651