Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион

Жирона - Леганес
Стадион: "Монтиливи", Жирона
Дата: 16.02.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Антонио Матеу

Серията от четири поредни кръга без поражение за Жирона бе прекъсната в последния кръг, когато каталунците отстъпиха с минималното 0:1 при гостуването си на амбициозния тим на Севиля, като дори изпуснаха дузпа през първата част. Поражението остави клубът от едноименния град с актив от 31 точки, като Жирона е на 10-та позиция в класирането. За настоящия двубой отсъстващ е Алкала.

Леганес също допусна минимално поражение, отстъпвайки с 0:1 у дома срещу Ейбар. Това бе първа домакинска загуба за "лос пепинерос" от ноември месец насам. Възпитаниците на Асиер Гаритано са 12-ти имат 29 точки на сметката си. За визитата на изток аут са Сиовас и Серантес.

Прогноза: Жирона - Леганес 1:0


Лас Палмас - Севиля
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 17.02.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Борещият се за оцеляване състав на Лас Палмас стигна до важна точка при гостуването си на коравия тим на Атлетик Билбао. Клубът от Канарските острови направи 0:0 като гост на баските, а със спечелената точка "лос амарийос" вече имат 18 пункта, като заемат 18-то място в колоната и са само на два от първия от отборите над чертата. Еменике и Момо са под въпрос за островитяните.

Севиля се наложи с минималното с 1:0 над гостуващия Жирона в среща от 23-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата реализира Пабло Сарабия в 46-ата минута. Хоакин Корея насочи добре топката покрай вратаря Ясин Боно, а защитник на гостите изчисти пред голлинията, но при добавката Сарабия чукна в мрежата - 1:0. През първата част стражът на севилци бе спасил и дузпа. С успеха момчетата на Винченцо Монтела отново се върнаха в първата шестица, като "рохибланкос" са на 6-то място с 36 пункта. Идната седмица Севиля започва участието си в Шампионската лига, където съперник на 1/8-финалите е Манчестър Юнайтед. Иначе за предстоящата визита на Канарите аут са Банега, Нолито и Корчия, а Кяер е под въпрос.

Прогноза: Лас Палмас - Севиля 1:2


Алавес - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 17.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

Прогресът на борещия се за оцеляване тим на Алавес под ръководството на наскоро назначения Абелардо Фернандес продължава. В предишния кръг баските постигнаха втора поредна победа, като този път сразиха с 2:1 като гости амбициозния Виляреал. Домакините допуснаха по едно попадение във всяко от полувремената, след като в 39-ата минута Родриго Ели откри резултата, а в 71-ата резервата Ибай Гомес го удвои. Така Алавес вече има 25 точки и е отдалечи на седем пункта от опасната зона, като към момента баските са на 16-та позиция. За предстоящата среща контузени са Вигарай и Ернандес.

Престоят на Кларънс Зеедорф начело на Депортиво Ла Коруня започна със загуба. В дебютния си двубой като старши-треньор на галисийци легендата на Аякс, Реал Мадрид и Милан допусна поражение с 0:1 у дома от Бетис. Загубата бе втора поред и общо 14-та от началото на сезона за "Супер Депор", които остават със 17 точки и са на предпоследното 19-то място в колоната. За визитата на Алавес аут са Бичо, Сидней и Гама.

Прогноза: Алавес - Депортиво Ла Коруня 2:1


Малага - Валенсия
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 17.02.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Даниел Трухийо

Последният в класирането тим на Малага инкасира втора поредна загуба и така андалусци вече са без победа в осем последователни срещи. Този път южняците отстъпиха с 0:1 у дома от Атлетико Мадрид и то след като допуснаха гол още в 1-ата минута на срещата. Поражението остави "синьо-белите" еднолично на последната 20-та позиция, като клубът от едноименния град има 13 точки на сметката си и към момента е на седем пункта от спасението. Перес, Ласен и Кузманович са контузени за домакините.

Валенсия се наложи с 3:1 при домакинството си на Леванте в среща от кръга на Ла Лига. Санти Мина откри резултата, вкарвайки дежурния си гол в 17-ата минута. Радостта на "прилепите" обаче бе доста кратка, тъй като само 60 секунди по-късно Серхио Постиго възстанови равенството и върна дербито в изходна позиция. В 65-ата минута Лучано Вието отново даде аванс на "лос че", а интригата бе факт до последната минута, когато Даниел Парехо вкара третия гол за своя тим, след като бе точен от дузпа и по този начин сложи точка на спора, фиксирайки крайния резултат. Така възпитаниците на Марселино Гарсия Торал продължават да заемат 3-ото място във временното подреждане с 43 точки, като имат точка повече от Реал Мадрид, който е и с мач по-малко. За визитата в Малага аут за "прилепите" са Гарай, Перейра и Машадо, а Мурийо е под въпрос.

Прогноза: Малага - Валенсия 0:2


Реал Сосиедад - Леванте
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 18.02.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Сантяго Хайме

Реал Мадрид се наложи над Реал Сосиедад с 5:2 в мач от 23-ия кръг на Ла Лига. Двата тима изиграха интересен мач и феновете по трибуните останаха доволни от видяното. Едва ли обаче има радостни в щаба на баските, които инкасираха пета загуба за последните си шест мача в Примера. Поражението остави северняците с 26 точки, като към момента "синьо-белите" заемат 14-то място в таблицата. Контузени за Реал са Уилиан, Янузай и Мартинес.

Валенсия се наложи с 3:1 при домакинството си на Леванте в среща от кръга на Ла Лига. Това бе 13-ти пореден двубой за новаците без победа в първенството. Тази негативна серия се отрази и на мястото в класирането за "прилепите", които продължават да се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция с актив от 20 точки, като са само на два пункта от първия от отборите под чертата. С травми за визитата в Сан Себастиан са Лерма, Фернандес, Алегрия и Лопес.

Прогноза: Реал Сосиедад - Леванте 2:0


Еспаньол - Виляреал
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 18.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуера

Еспаньол записа второ поредно равенство в първенството и вече в пет последователни кръга "папагалчетата" нямат успех. Този път каталунците направиха 2:2 като гости на Селта в двубой, който премина през редица обрати, а в крайна сметка двата тима поделиха точките. Играчите на Кике Санчес Флорес имат 26 пункта и са на 15-ата позиция в подреждането. Мория и Лопес продължават да са контузени за домакините.

Отборът на Виляреал допусна изненадващо поражение у дома. Този път "жълтата подводница" се изложи пред собствена публика, допускайки поражение с 1:2 от гостуващия Алавес. Домакините допуснаха по едно попадение във всяко от полувремената, след като в 39-ата минута Родриго Ели откри резултата, а в 71-ата резервата Ибай Гомес го удвои. Почетното попадение за домакините бе дело на играещия под наем от Милан колумбийски нападател Карлос Бака, който бе точен в 77-ата минута. По този начин Виляреал остана на 5-ото място с 37 точки. Семедо, Сансон, Суарес и Фернандес продължават да са в лазарета на валенсианци.

Прогноза: Еспаньол - Виляреал 1:1


Хетафе - Селта Виго
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 19.02.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Пабло Гонсалес

Барселона и Хетафе не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 0:0 в среща от 23-ия кръг на Примера. През първата част впечатление направи отличната игра на гостите, които през втората част допълнително се позатвориха, но в крайна сметка не допуснаха попадение. Така клубът от покрайнините на Мадрид се поздрави с точка и като че ли отново върна интригата в Ла Лига за лидерското място. Иначе Хетафе заема 11-та позиция в колоната и е с 30 точки. Единственият контузен за домакините е Бергара.

Селта също извъртя реми в последния си двубой от първенството, но мачът на "небесносините" бе много по интригуващ и резултатен. Галисийци направиха 2:2 у дома срещу Еспаньол в двубой, който премина през редица обрати, а в крайна сметка двата тима поделиха точките. По този начин клубът от западния бряг има 32 пункта и е на 9-ото място в подреждането. За визитата в покрайнините на столицата отсъстващ е Васкес.

Прогноза: Хетафе - Селта Виго 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
361