Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао - Лас Палмас
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 09.02.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Хавиер Естрада

След 10 поредни кръга без загуба, в която Атлетик Билбао записа седем ремита и три успеха, баските загубиха. Това се случи преди по-малко от седмица с 0:2 като гости на коравия новак Жирона. Поражението остави "лъвовете" с 27 точки, като хората на Хосе Сиганда са на 13-то място в подреждането. В лазарета на Атлетик продължават да са Муняин, Баленциага и Ундабарене. Де Маркос пък е пред завръщане.

Лас Палмас постигна втора поредна домакинска победа. Този път съставът от Канарските острови спечели "опашкарския" сблъсък срещу Малага с минималното 1:0. По този начин "лос амарийос" успяха да съберат 17 точки, като остават на предпоследното 19-то място, но поне вече са на три пункта от спасението. За тежката визита в "Катедралата" аут e Момо.

Прогноза: Атлетик Билбао - Лас Палмас 2:1

Виляреал - Алавес
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 10.02.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Алфонсо Алварес

След три поредни победи от общо пет за последните си шест мача в Примера, Виляреал загуби. Това се случи в предишния кръг, когато "жълтата подводница" падна с 1:2 като гост на Бетис. Поражението лиши хората на Хавиер Кайеха от възможността да изместят колоса Реал Мадрид от 4-ото място в класирането, тъй като валенсианци си останаха с 37 пункта и са на две от "кралския клуб", който е и с мач по-малко. Самедо, Сансон, Суарес и Фернандес са с травми за домакините, а под въпрос са Гера, Кастийехо и Марин.

Алавес пък записа много ценен успех в битката за оцеляване. Баските се наложиха с 2:1 у дома над Селта Виго, като по този начин успяха да се отдалечат на пет пункта от опасната зона. В момента селекцията на Абелардо Фернандес е на 15-то място с актив от 22 точки и определено клубът от Витория бележи прогрес под ръководството на наскоро назначения бивш играч на Барселона. Контузен за визитата в източната част на страната е Ернандес.

Прогноза: Виляреал - Алавес 2:2


Леганес - Ейбар
Стадион: "Бутарке", Леганес
Дата: 10.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Пабло Гонсалес

Леганес извъртя нулево реми в двубоя си срещу новака Хетафе, който бе и мини столичен сблъсък. Така възпитаниците на Асиер Гаритано вече имат 29 точки и са на 12-то място в колоната, но са и с мач по-малко. Пирес и Серантес са под въпрос. Иначе през седмицата Леганес не успя да стори чудо и отпадна на полуфиналите в турнира за Купата на Краля от Севиля.

Ейбар записа впечатляващ домакински успех с 5:1 над Севиля в мач от 22-ия кръг на Ла Лига. Така баският тим се доближи само на точка от днешния си съперник, които са на 6-то място с 33 точки, докато хората на Хосе Мендилбар са 7-ми. Ейбар стартира фиестата още с началния съдийски сигнал. След само няколко секунди резултатът бе открит, след като Кике се разписа. Последваха два гола на Фабиан Ореяна (17' и 61') и по едно попадение на Иван Рамис (32') и Анаиц Арбия (83'), за да донесат това срамно поражение на гостите. За визитата в покрайнините на Мадрид аут за баските са Оливейра, Енрих, Леон и Рико.

Прогноза: Леганес - Ейбар 0:2


Севиля - Жирона
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 11.02.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Сантяго Хайме

Севиля претърпя истинско фиаско при визитата си на Ейбар. Андалуският тим бе унизен с 1:5, като по този начин остана на 6-то място с 33 точки. Ейбар стартира фиестата още с началния съдийски сигнал. След само няколко секунди резултатът бе открит, след като Кике се разписа. Последваха два гола на Фабиан Ореяна (17' и 61') и по едно попадение на Иван Рамис (32') и Анаиц Арбия (83'), за да донесат това срамно поражение на южняците. Пабло Сарабия е един от малкото играчи на Севиля, които не трябва да се срамуват от днешното представяне на отбора. Той вкара от дузпа в 21-ата минута, а освен това бе от малкото, които правеше опити да се противопостави на съперника. През седмицата южняците победиха с 2:0 Леганес и станаха първия финалист в турнира за Купата на Краля. Отсъстващи за "рохибланкос" са Кяер и Корчия.

Дебютантът Жирона постигна трета поредна домакинска победа и отделно от това каталунците са без поражение в четири последователни срещи. В предишния кръг тимът от едноименния град срази с 2:0 коравия състав на Атлетик Билбао. По този начин Жирона събра 31 точки на сметката си и към момента е на 9-ото място.

Прогноза: Севиля - Жирона 2:1


Селта Виго - Еспаньол
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 11.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Алехандро Гонсалес

Селта отстъпи с 1:2 при визитата си на борещия се за оцеляване тим на Алавес. Загубата сложи край на добрата серия от три поредни победи и общо четири за последните пет мача на "небесносините" в Ла Лига. Така възпитаниците на Хуан Унсуе не успяха да се доближат до местата, които осигуряват евроквота. В момента галисийци са на 8-ма позиция с 31 пункта. Контузен за Селта е Васкес, а Майо е под въпрос.

Еспаньол и Барселона не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1, в дербито от 22-ия кръг на Ла Лига. Жерард Морено откри в 66-ата минута и даде надежда на символичните домакините, че могат да спечелят срещу именития си съперник. При тази ситуация Пике протегна крак, но не успя да спре Морено, който отбеляза с глава, но трябва да се отбележи, че и Тер Стеген не се намеси добре. Самият Жерард Пике обаче изравни в 82-ата минута. "Папагалчетата" добавиха само точка и в момента са с 25, намирайки се на 15-то място в подреждането. За гостуването в срещуположния край на Испания наставникът Кике Санчес Флорес няма да може да разчита на Мория и Лопес.

Прогноза: Селта Виго - Еспаньол 1:1


Валенсия - Леванте
Стадион: "Метая", Валенсия
Дата: 11.02.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Давид Медие

Спадът във формата на Валенсия продължава. В предишния кръг "лос че" допуснаха трета поредна загуба и общо шеста от началото на сезона. Този път играчите на Марселино Гарсия Торал отстъпиха с 0:1 при визитата си на Атлетико Мадрид. Като цяло "прилепите" изиграха слаб мач и не създадоха нищо интересно пред вратата на домакините. Така Валенсия продължава да е на 3-то място в класирането с актив от 40 точки. Контузен за градския сблъсък e Перайра, а Гедеш и Мурийо са под въпрос.

Леванте спечели много ценна точка в битката за оцеляване, след като в предишния кръг новакът направи 2:2 у дома срещу все още действащия шампион на Испания, Европа и света - Реал Мадрид. Серхио Рамос откри в 11-ата минута. В 42-ата Боатенг изравни. Педро Моралес пробва удар, който беше спасен от Кейлор Навас, но топката попадна у Ели Боатенг. Последният стреля извън наказателното поле и намери мрежата за 1:1.В 81-ата минута Иско на отново даде аванс на "лос меренгес", а минута преди края Пацини оформи крайния резултат, носейки заслужена точка на своя тим. В момента Леванте е на спасителното 17-то място с 20 точки, но е само на три от първия от отборите под чертата. Отсъстващи за градското дерби са Лерма, Фернандес, Алегрия и Лопес.

Прогноза: Валенсия - Леванте 3:2


Депортиво Ла Коруня - Бетис
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 12.02.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Карлос Дел Серо

Седмият пореден двубой без успех коства треньорския пост на Кристобал Парало начело на Депортиво Ла Коруня. Този път "галисийци" отстъпиха с 0:5 като гости на Реал Сосиедад, като остават в зоната на изпадащите с актив от 20 точки и заемайки 18-ото място в колоната. До края на сезона тимът ще бъде воден от легендата на Аякс, Реал Мадрид и Милан - Кларънс Зеедорф. За първия си двубой начело на "Супер Депор" бившият холандски национал няма да може да разчита на Бичо, Сидней и Москера.

Бетис се наложи с 2:1 при домакинството си на Виляреал в мач от 22-ия кръг на Примера. След половин час екипажът на "Жълтата подводница" остана с човек по-малко, след като Даниеле Бонера игра грубо и получи червен картон. Бетис откри резултата в самия край на първата част. Морон сюрпризира неприятно Серхио Асенхо, след като го препарира с мощен шут от над 25 метра. Голмайсторът реализира и втория гол, който падна в 65-ата минута. В 80-ата Карло Бака отбеляза от дузпа, но успехът остана за "зелено-белите", които имат 30 точки на сметката си и за момента са на 10-ото място в таблицата. Бараган е наказан, а Федал, Санабрия и Кемпбъл са контузени.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Бетис 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172