Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион

Реал Сосиедад - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 02.02.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Алберто Ундиано

Тежките дни за иначе коравия отбор на Реал Сосиедад продължават. В предишния кръг баските инкасираха четвърта последователна загуба в първенството. Този път селекцията на Еусебио Сакристан отстъпи с 2:4 при визитата си на Виляреал. Поражението остави "синьо-белите" с 23 точки, като преди настоящия кръг северняците са на 15-то място и са на 6 точки от първия от отборите под чертата, който е предстоящият им съперник. Родригес и Одриосола са с травми за домакините.

Депортиво Ла Коруня отново рухна, след като преди седмица галисийци пропиляха аванс от два гола в последните 10 минути при домакинството им на новака Леванте, а двубоят завърши наравно - 2:2. Така възпитаниците на Кристобал Парало продължават да са в зоната на изпадащите със 17 пункта и към момента са на две точки от спасението. За визитата в Сан Себастиан аут са Андоне, Борхес, Бичо, Перес, Сидней, Ламас и Кейхейро.

Прогноза: Реал Сосиедад - Депортиво Ла Коруня 2:0


Ейбар - Севиля
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 03.02.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Даниел Трухийо

Ейбар направо второ поредно 1:1 в Примера. Този път клубът от едноименното градче спечели точка при гостуването си на Атлетик Билбао в регионалния баски сблъсък. Хората на Хосе Мендилбар вече имат 29 пункта и са на 8-ма позиция в колоната. Отсъстващи за Ейбар са Оливейра, Леон, Енрих и Рико.

Севиля и Хетафе не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1, в мач от 21-ия кръг на испанското първенство. И двата гола паднаха в заключителната част на срещата. Луис Муриел откри за южняците в 72-ата минута. Сарабия пусна добър пас по земя успоредно на голлинията към голмайстора, за когото остана само да засече. В 92-ата Анхел Родригес изравни при съмнителни обстоятелства. Въпреки претенциите на домакините за нарушение срещу вратаря съдията зачете попадението. Ремито остави андалусци на 6-то място в класирането с актив от 33 точки. Треньорът Винченцо Монтела няма да може да разчита на Кяер, Корчия, Ленгле и Пареха.

Прогноза: Ейбар - Севиля 1:1


Бетис - Виляреал
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 03.02.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Хавиер Алберола

Съставът на Бетис допусна втора поредна загуба в Ла Лига. В последния си мач "зелено-белите" отстъпиха с 2:3 при гостуването си на Селта. Така андалусци остават с 27 точки и към момента са на 13-то място в таблицата. Наставникът Кике Сетиен не може да разчита на Санабрия и Кемпбъл.

Виляреал записа успех с 4:2 при домакинството си на Реал Сосиедад в среща от кръга на Примера Дивисион. "Жълтатата подводница" първа нанесе своя удар, като това стана още в 5-ата минута, а точен бе Виктор Руиз. В 17-ата минута Пабло Форналс, който удвои аванса на своя отбор. 180 секунди по-късно Бака излезе сам срещу вратаря и направи резултата класически. В 24-ата минута гостите намалиха. Десетина минути след това домакините възстановиха аванса си от 3 попадения. Пабло Форналс подаде към Самуел Кастилехо, който бе точен за 4:1. В 58-ата минута гостите стигнаха до още един гол. С успеха хората на Хавиер Кайеха вече имат 37 пункта и са на 5-то място, като продължават да дишат във врата на Реал Мадрид, който е с точка и мач по-малко. Фернандес, Суарес, Сансон и Семедо продължават да лекуват контузии.

Прогноза: Бетис - Виляреал 2:2


Алавес - Селта Виго
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 03.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хуан Мартинес

Барселона записа труден, но важен успех с 2:1 над гостуващия Алавес в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Джон Гуидети откри резултата в 23-ата минута. Меси сбърка пред дъгата на Алавес, защитата на домакините не успя да блокира Ибай Гомес, който асистира на Гуидети, а нападателят излезе сам срещу вратаря и успя да реализира - 0:1. В 72-ата Суарес изравни, а в 84-ата каталунците стигнаха до пълен обрат. Поражението остави баските непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция, с 19 точки и е на две от първия от отборите под чертата. Контузени за домакините са Гарсия и Ернандес, а Дуарте е наказан.

Добрата серия на Селта продължи с трета поредна победа и общо четвърта за последните пет мача на галисийци в Примера. В предишния кръг "небесносините" се наложиха с 3:2 у дома над Бетис. Така възпитаниците на Хуан Унсуе продължават с възхода си в класирането и в момента са 7-ми с 31 точки. Васкес и Бонгонда са аут за Селта.

Прогноза: Алавес - Слета Виго 1:1


Хетафе - Леганес
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 04.02.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Алфонсо Алварес

Севиля и Хетафе не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1, в мач от 21-ия кръг на испанското първенство. И двата гола паднаха в заключителната част на срещата. Луис Муриел откри за южняците в 72-ата минута. В 92-ата Анхел Родригес изравни при съмнителни обстоятелства. Въпреки претенциите на домакините за нарушение срещу вратаря съдията зачете попадението. Хетафе е на 9-то място с 28 точки. С травми за домакините преди градското дерби са Бергара, Суарес и Чули.

Леганес пък постигна трета поредна домакинска победа, когато в предишния кръг "лос пепинерос" сразиха с 3:2 Еспаньол. Следва да се отбележи фактът, че напоследък мадридчанани в са в поредица от мачове с повече гостувания, където не се представят особено убедително. Играчите на Асиер Гаритано имат 28 пункта и са на 11-то място. Перес и Серантес почти сигурно пропускат дербито.

Прогноза: Хетафе - Леганес 0:0


Жирона - Атлетик Билбао
Стадион: "Монтиливи", Жирона
Дата: 04.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуера

Дебютанът в Примера - Жирона, извъртя второ поредно равенство в първенството. Този път каталунците направиха 0:0 като гости на Малага. Така към момента клубът от едноименния град е с еднакви показатели и има по седем победи, равенства и загуби. Жирона заема 10-ото място с 23 точки на сметката си.

Атлетик Билбао записа трета последователно равенство и общо седмо за последните си 10 мача в Ла Лига, като в тази поредица от срещи "лъвовете" не допуснаха нито една загуба. В предишния кръг Атлетик направи 1:1 срещу Ейбар в регионалния баски сблъсък. В момента северняците са на 12-та позиция с 27 точки. През седмицата Атлетик направи няколко гръмки трансфери и продаде Аймерик Лапорт на Манчестър Сити, а за негов съперник взе Мартинес от големия съперник Реал Сосиедад. Иначе контузени за визитата в Жирона са Муняин, Баленциага и Ундабарене.

Прогноза: Жирона - Атлетик Билбао 2:2


Лас Палмас - Малага
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 05.02.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Борещият се за оцеляване тим на Лас Палмас допусна четвърта поредна загуба като гост, след като в предишния кръг съставът от Канарските острови очаквано отстъпи с 0:3 при визитата си на Атлетико Мадрид, въпреки че успя да удържи на натиска на столичани през първата част на срещата. "Лос амарийос" продължават да са на предпоследното 19-то място с 14 пункта и към момента са на 5 точки от спасението. Аут за домакините са Момо, Сампер и Ортуно.

Малага записа второ поредно равенство в Примера и вече в шест последователни кръга южняците нямат успех. Този път андалусци направиха 0:0 у дома срещу новака Жирона. Клубът от пристанищния средиземноморски град продължава да е еднолично закотвен на последното 20-то място с 13 точки. Кадровите проблеми за Малага са много и отсъстващи са Кастро, Перес, Маестре, Солер, Поланко, Росадия и Уелигтон.

Прогноза: Лас Палмас - Малага 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
268