Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао - Ейбар
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 26.01.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Марио Мелеро

Атлетик Билбао не познава вкуса на загубата вече в девет последователни кръга. В тази поредица от срещи, обаче, "лъвовете" записаха едва три победи и цели шест ремита. Преди по-малко от седмица хората на Хосе Сиганда направиха 2:2 като гости на Хетафе в един от интересните двубои на предходния кръг. В момента баските са на 12-то място с 26 точки. За предстоящото регионално дерби отсъстващи за домакините са Муняин, Баленциага и Ундабарене.

Коравият тим на Ейбар се спаси от домакинска издънка срещу последния в класирането Малага. Двубоят завърши наравно - 1:1, а голът за селекцията на Хосе Мендилбар падна десет минути преди последния съдийски сигнал. Така клубът от едноименния град има 28 пункта и е на 8-ма позиция в класирането. За дербито в Билбао аут са Рико, Леон, Енрих и Оливейра.

Прогноза: Атлетик Билбао - Ейбар 1:1


Депортиво Ла Коруня - Леванте
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 27.01.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Пабло Гонсалес

Депортиво поведе като гост на шампиона Реал Мадрид, но след това допусна унизителен обрат за крайното 1:7. Тежкото поражение в столицата остави галисийци под чертата, като футболистите на Кристобал Парало са на 18-то място с 16 точки. С травми за "Супер Депор" са Бичо и Москера, а под въпрос са Лусиньо, Албентоса, Ламас и Кейхейро.

Новакът Леванте пък е в негативна поредица от осем поредни мача без успех в първенството. В предишния кръг "прилепите" отстъпиха като гости с 1:2 на Виляреал. Така валенсианци са непосредствено пред предстоящия опонент, като имат два пункта повече - 18, и са на 17-та позиция. За визитата в срещуположния край на Испания аут са Постиго, Алегрия, Лопес и Фернандес.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Леванте 1:0


Малага - Жирона
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 27.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Алберто Ундиано

Малага бе близо до това да прекъсне серията от четири поредни загуба в Примера, но андалусци отново се пропукаха в заключителните минути и новият треньор Хосе Гонсалес не успя да започне с успех начело на клуба от пристанищния град. Малага направи 1:1 като гост на коравия състав на Ейбар, а ремито остави южняците на последното 20-то място с 12 точки, на 6 от спасението. Кузманович е наказан, а с контузии са Перес, Солер, Поланко, Росадия и Уелигтон.

Атлетико Мадрид допусна грешка при домакинството си на новака Жирона в мач от 20-ия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" откриха резултата чрез Антоан Гризман, който бе точен в 34-ата минута. След почивката столичани допуснаха изравняване. В 73-ата минута Порту бе точен за гостите и донесе точка за своя тим. Така каталунците вече имат 27 пункта и са на 10-та позиция в колоната, което е повече от добре, с оглед факта, че това е исторически дебютен сезон за тима от едноименния град сред най-добрите в Испания.

Прогноза: Малага - Жирона 1:1


Виляреал - Реал Сосиедад
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 27.01.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос Дел Серо

Виляреал се наложи с 2:1 при домакинството си на Леванте в среща от кръга на Ла Лига. В 26-ата минута Ману Тригерос се разписа от дузпа. В началото на второто полувреме Кастийехо нацели греда. В 50-ата "Жълтата подводница" удвои аванса си. Енес Юнал спринтира отдясно и центрира към далечната греда, където Черишев се разписа отблизо. В добавеното време Роджър Марти се разписа почетно от дузпа, но веднага след това прозвуча последния съдийски сигнал и гостите нямаха шанс да стигнат до нещо повече. Така Виляреал продължава да диша във врата на Реал Мадрид, като валенсианци са 5-ти с 34 точки, само на точка от "белия балет", който е с мач по-малко. Семедо, Суарес и Фернандес продължават да са в лазарета на Виляреал.

Реал Сосиедад инкасира трета поредна загуба в Примера. В предишния кръг баските допуснаха пълен обрат у дома срещу Селта и отстъпиха с 1:2. Поражението смъкна възпитаниците на Еусебио Сакристан на 15-ото място в таблицата, а "синьо-белите" са с 23 точки. За тежката визита на Виляреал отсъстващи са Сурутуса и Мартинес, а под въпрос са Рули, Каналес и Янузай.

Прогноза: Виляреал - Реал Сосиедад 2:1


Леганес - Еспаньол
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 28.01.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Хуан Мартинес

Отборът на Леганес демонстрира характер и успя да навакса пасив от два гола при визитата си на Алавес за крайното 2:2. Хората на Асиер Гаритано губеха до 75-ата минута с 0:2, но съумяха да стигнат до точка в срещата. Така "лос пепинерос" вече имат 25 точки и са на 13-та позиция, но са и с мач по-малко. През седмицата Леганес поднесе сензацията в турнира за Купата на Краля и елиминира гранда Реал Мадрди след успех с 2:1 насред "Сантяго Бернабеу". Муньос и Серантес са аут за предстоящата среща.

Севиля записа класически успех с 3:0 при визитата си на Еспаньол в среща от 20-ия кръг на Ла Лига. По този начин бе сложен край на серията на "папагалчетата" от четири поредни мача без поражение. Каталунците са на 14-та позиция с 24 пункта. За визитата в покрайнините на Мадрид аут са Лопес, Хурадо и Мория.

Прогноза: Леганес - Еспаньол 0:0


Севиля - Хетафе
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 28.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хавиер Алберола

Севиля записа класически успех с 3:0 при визитата си на Еспаньол в среща от 20-ия кръг на Ла Лига. След четвърт час игра резултатът бе открит. Васкес беше на точното място и от няколко метра прати топката във вратата на домакините. В 35-ата минута гостите удвоиха преднината си, а и до голяма степен убиха интригата. Сарабия се справи отлично, след като залъга добре двама бранители на съперника, а след това прониза вратата за 2:0. Крайният резултат бе оформен малко преди последния съдийски сигнал, когато Муриел бе точен с удар в близкия ъгъл. Така Севиля е на 6-та позиция в класирането с 32 точки на своя сметка. През седмицата хората на Винченцо Монтела довършиха Атлетико Мадрид и го елиминираха от турнира за Купата на Краля, като по този начин "рохибланкос" вече са на полуфинал. Ленгле, Пареха и Карисо са под въпрос за предстоящия двубой.

Новакът Хетафе пък направи домакинско 2:2 срещу Атлетик Билбао, като вече в седем поредни домакинства възпитаниците на Хосе Бордалас са непобедени. Със спечелената точка клубът от покрайнините на Мадрид вече има 27 пункта и е на 9-та позиция в подреждането. За визитата на юг Молина е наказан, а с контузии са Суарес и Чули.

Прогноза: Севиля - Хетафе 3:1


Селта Виго - Бетис
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 29.01.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Хосе Санчес

Добрите изяви на Селта продължиха и в предишния кръг, когато галисийци записаха втори пореден успех и общо трети за последните пет кръга. Този път футболистите на Хуан Унсуе направиха пълен обрат за крайното 2:1 като гости на Реал Сосиедад. Със спечелените нов три точки "небесносините" вече имат 28 и са на 7-ма позиция в колоната. Васкес и Ернандес пропускат предстоящия двубой.

Барселона записа разгромен успех с 5:0 при визитата си на Бетис в среща от 20-ия кръг на Примера. Интересно е да се отбележи, че всичките попадения паднаха в последния половин час игра, когато "зелено-белите" тотално капитулираха пред мощта на почти сигурния нов шампион в Испания. Тежкото поражение остави андалусци с 27 точки, а хората на Кике Сетиен са на 11-та позиция в подреждането. За визитата във Виго аут са Санабрия и Кемпбъл.

Прогноза: Селта Виго - Бетис 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210