Бетис - Барселона: Лидерът няма да изпусне своя шанс


Н. Гавазов

Бетис - Барселона: Лидерът няма да изпусне своя шанс

Бетис - Барселона
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 21.01.2017
Час: 21:45
Съдия: Хайтим Латре

Бетис приема Барселона в мач от 20-кръг на Примера дивисион и ще се опита да продължи победната си серия. Каталунците от своя страна имат шанса да увеличат дистанцията от Атлетико след вчерашното препъване на "дюшекчиите" срещу Жирона, но това може да стане само чрез успех. Средняк срещу лидера в класирането - на пръв поглед двубоят е с предизвестен край, но дали това наистина е така и дали няма да станем свидетели на някоя мини-сензация?

Както казахме, Бетис е средняк, но много често севилци представят футболни спектакли, радвайки не само собствените си фенове. "Зелените" показват ярък атакуващ футбол, но в същото време демонстрират огромни проблеми в отбрана, което обяснява и резултати като 3:6 (с Валенсия), 4:4 (с Реал Сосиедад или 5:3 (със Севиля). Главното постижение на Бетис през този сезон е победата с 1:0 на "Сантяго Бернабеу", което лиши мадридчани от възможността да подобрят рекорда на Сантос по поредица мачове, в които са отбелязали гол.

Иначе колективът на Едер Сарабиа спечели последните си два двубоя в Примера дивисион (включително срещу Севиля) и така се изкачи на 9-то място в класирането.

 

Ситуацията за каталунците се развива много благоприятно през този кръг. Както казахме, Атлетико не успя да победи новака Жирона, а другата добра новина пристигна от Канарските острови, където Валенсия претърпя поражение с 2:1. Успех на Барселона днес ще позволи на "блаугранс" да увеличи дистанцията от Атлетико на 11 точки, а от "прилепите" - на 14. Отдавна никой не подлага под съмнение първото място на кталунците, но напълно е възможно след днешните срещи да изчезнат и последните скептици по отношение на Барселона.

Иначе хората на Ернесто Валверде загубиха точки само в три мача от Примера дивисион, но са без загуба, с 16 победи. През седмицата Барса претърпя поражение с 1:0 при гостуването си на Еспаньол от Купата, но предстои реванш и едва ли "блаугранас" ще има проблеми на този етап от турнира.

Кембъл, Санабриа и Барахих са контузени и няма да помогнат на домакините. Барса пристига без Коуитиньо и Дембеле, които лекуват травми.


Барселона няма загуба от Бетис от 2008 година, като през есента каталунците се наложиха с 2:0. Въпреки всичко, не бива да очакваме отбранителен футбол от домакините и едва ли те ще изпаднат в глуха защита пред собствената си публика. Очакванията са за открита игра и атакуващи действия от страна на двата тима. Нашият съвет е да заложим на победа на каталунците, които няма да изпуснат шанса за увеличаване на дистанцията от своите преследвачи, освен това не е голям рискът, ако предположим, че ще видим няколко гола в мача.

Прогноза: Бетис - Барселона 1:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213