Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион

Хетафе - Атлетик Билбао
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 19.01.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Хесус Хил

Новакът Хетафе записа втора поредна загуба като домакин. В предишния кръг тимът от покрайнините на Мадрид се наложи с минималното 1:0 над предпоследния Малага. Така столичани са непобедени у дома от средата на октомври месец миналата година. В момента Хетафе е на 9-та позиция с 26 точки, като е само на 3 от Топ 6 и зона "Европа". Контузени за домакините са Бергара и Чули.

Тимът на Атлетик Билбао записа осми последователен двубой в Ла Лига без поражение. Този път "лъвовете" направиха 1:1 като гости на Еспаньол, като по този начин пропуснаха добра възможност да се доближат максимално близо до местата, които осигуряват евроквоти. В момента баските са на 12-то място с 25 точки. Ундабарен, Де Маркос, Муняин и Баленциага са в лазарета на тима.

Прогноза: Хетафе - Атлетик Билбао 1:1


Еспаньол - Севиля
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 20.01.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Алберто Ундиано

След двете поредни победи с по 1:0, отборът на Еспаньол записа реми. В предишния кръг "папагалчетата" направиха 1:1 с коравия тим на Атлетик Билбао, като каталунците нямат загуба в четири поредни кръга. В момента Еспаньол е на 14-та позиция с 24 пункта на сметката си. Наставникът на "папагалчетата" Кике Санчес Флорес не може да разчита на Мория и Лопес.

Винченцо Монтела започна много разочароващо с престоя си начело на Севиля. След като загуби с 3:5 голямото градско дерби срещу Бетис, в предишния кръг "рохибланкос" отстъпиха с 0:1 като гости на борещия се за оцеляване състав на Алавес. Това бе трета поредна загуба за андалусци и общо четвърта за последните им пет мача в Примера. В момента южняците са на 6-то място с 29 точки и продължават да се отдалечават от Топ 4. За гостуването в Барселона аут са Карисо, Пареха, Луна и Кяер.

Прогноза: Еспаньол - Севиля 0:0


Виляреал - Леванте
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 20.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Гонсалес

Виляреал записа впечатляваща победа с 1:0 като гост на Реал Мадрид в среща от 19-ия кръг на Примера. Срещата вървеше към нулево равенство, но в 87-ата Пабло Форналс отбеляза победния гол за "Жълтата подводница". Едва след почивката гостите погледнаха към вратата на своя съперник, но въпреки това отново "Кралския клуб" беше отборът, който създаваше по-чистите положения. Все пак в 87-ата минута Кейлор Навас блокира удара на Юнал, но при добавката беше безсилен след много техничен прехвърлящ удар на Форналс - 0:1. С успеха си хората на Хавиер Кайеха се доближиха само на точка от "белия балет", като валенсианци са с 31 пункта, но пък Реал е и с мач по-малко. Фернандес, Суарес и Семедо са отсъстващите за домакините.

Новакът Леванте пък записа седми пореден мач без победа в Примера. Този път "прилепите" отстъпиха с 0:1 при домакинството си на Селта. Поражението допълнително усложни ситуацията на валенсианци, които продължават да се смъкват надолу в класирането. В момента леванте е на 16-то място с актив от 23 точки. За регионалния сблъсък с Виляреал аут за тима са Тоньо, Фернандес, Лопес и Алегрия.

Прогноза: Виляреал - Леванте 3:1


Лас Палмас - Валенсия
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 20.01.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Мунуера

Съставът на Лас Палмас претърпя най-унизителната си загуба от началото на сезона. В предишния кръг "лос амарийос" бяха унизени с 0:6 като гости от новака Жирона. Това бе трета поред и общо 14-та загуба за тима от Канарските острови, който към днешна дата е сред фаворитите за изпадане в посока Сегунда Дивисион, тъй като Лас Палмас е на последното 20-то място с 11 точки, а спасението към момента е на дистанция от 7 пункта. С травми за островитяните са Маседо и Сампер.

Валенсия записа успех с 2:1 при визитата си на Депортиво Ла Коруня на "Риасор" в среща от 19-ия кръг в Примера Дивисион. Точни за успеха на гостите бяха Гонсало Гедеш в 37-ата и Родриго Морено в 64-ата минута, а почетното попадение за домакините бе дело на Флорин Андоне в 88-ата минута. Играчите на Ла Коруня могат да съжаляват, тъй като направиха няколко пропуска, а освен това попаденията на гостите бяха доста късметлийски. Така "лос че" вече има 40 точки и заема 3-ото място във временното класиране. За далечната визита на Лас Палмас треньорът Марселино Гарсия Торал ще се справя без Химесен и Мурийо.

Прогноза: Лас Палмас - Валенсия 0:2


Алавес - Леганес
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 21.01.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Даниел Трухийо

Алавес записа минимален успех с 1:0 при домакинството си на Севиля в среща от 19-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол падна в 54-ата минута и бе дело на Ману Алехандро Гарсия, а с асистенция се отчете Мунир Ел Хадади. Така баските продължават с възхода си под ръководството на наскоро назначения Абелардо Фернандес и тимът е на спасителната 17-та позиция с 18 точки. Аут за Алавес са Вигарай, Ернандес и Бурги.

Леганес бе близо до това да си тръгне с точка при визитата си на Бетис, след като успя да навакса два гола пасив, но в крайна сметка "лос пепинерос" отстъпиха с 2:3 след гол от дузпа в заключителните минути. Поражението остави селекцията на Асиер Гаритано с 24 точки, като към момента клубът от покрайнините на Мадрид е на 13-та позиция в подреждането. За визитата на Алавес отсъстващи са Серантес и Мауро.

Прогноза: Алавес - Леганес 2:1


Реал Сосиедад - Селта Виго
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 21.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Антонио Матеу

Барселона записа успех с 4:2 при визитата си на Реал Сосиедад в двубой от 19-ия кръг на Ла Лига. Всичко започна отлично за баските и по всичко личеше, че "Аноета" отново ще е непревземаема крепост за именития съпериник. Вилиан Жозе откри резултата в 11-ата минута, засичайки с глава подаване на Чаби Прието. В 34-ата каталунците инкасираха нов гол. Сержи Роберто покри засадата, Хуанми стреля, а топката рикошира в крака на Роберто и залъга Тер Стеген - 2:0. Впоследствие, обаче, каталунците вкараха четири гола, а играчите на Еусебио Сакристан загубиха във втори пореден двубой. "Синьо-белите" са с 23 точки, а вече се смъкнаха до 15-то място в подреждането. Контузени за домакините са Сурутуса, Мартинес и Пардо.

Тимът на Селта записа втора поредна победа далеч от дома, а между тези две срещу галисийци направиха 2:2 у дома срещу Реал Мадрид. В последния си мач от първенството "небесносините" се наложиха с 1:0 като гости на новака Леванте. В момента хората на Хуан Унсуе са с 25 точки, като са на 11-то място в колоната. Аут за гостите е Васкес.

Прогноза: Реал Сосиедад - Селта Виго 1:1


Ейбар - Малага
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 22.01.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Давид Медие

Отличната серия от седем поредни мача без загуба, в която Ейбар постигна цели шест успеха и само едно реми, приключи преди седмица. Тогава баските отстъпиха с 0:1 у дома от гранда Атлетико Мадрид. Поражението остави възпитаниците на Хосе Мендилбар с 27 точки, а клубът от едноименния град е на 8-мо място и е на едва две точки от местата, които осигуряват място в европейските клубни турнири. Леон, Рико и Родригес са с травми за домакините.

Четвъртата поредна и общо 14-та загуба от началото на сезона най-накрая преляха чашата за ръководството на Малага и управата на андалуския клуб уволни легендата на Реал Мадрид Мичел. Този път южняците отстъпиха с 0:1 като гости на новака Хетафе и продължават да са на предпоследното 19-то място с 14 точки. Сега начело на Малага е Хосе Гонсалес, чиято цел ще е да спаси тима от угрозата да изпадне в Сегунда Дивисион. Първото препятствие не е никак леко, а за него отсъстващи са Лопес, Итура, Кастро, Солер, Поланко, Росадия и Уелигтон.

Прогноза: Ейбар - Малага 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211