Късметът не пуска Валенсия - прилепите измъкнаха трите точки от Ла Коруня


В. Мухарски

Късметът не пуска Валенсия - прилепите измъкнаха трите точки от Ла Коруня

Валенсия записа успех с 2:1 при визитата си на Депортиво Ла Коруня на "Риасор" в среща от 19-ия кръг в Примера дивисион. Точни за успеха на гостите бяха Гонсало Гедеш в 37-ата и Родриго Морено в 64-ата минута, а почетното попадение за домакините бе дело на Флорин Андоне в 88-ата минута.

Играчите на Ла Коруня могат да съжаляват, тъй като направиха няколко пропуска, а освен това попаденията на гостите бяха късметлийски. Депортиво първи можеха да отбележат гол в 13-ата минута, когато след центриране от корнер Селсо Борхес стреля с глава в напречната греда.

В 37-ата минута падна първия гол за "прилепите". Гонсало Гедеш отправи удар по земя, като вратарят Рубен Мартинес пропусна топката да мине през краката му - 0:1. 64-ата минута  Валенсия стигна до нов щастлив гол. Родриго Морено отправи изстрел извън наказателното поле, топката рикошира в крак на защитник и се озова в мрежата за 0:2.

В края на мача Адриан с едно докосване върна към Андоне, който отблизо бе точен за 1:2. Самият Адриан пък бе близо до изравнителен гол в добавеното време, но отлична позиция прати кълбото над гредата.

Валенсия вече има 40 точки и заема 3-ото място във временното класиране. Ла Коруня се намира на 17-ата позиция в таблицата с 16 спечелени точки.

  Сподели
111