Реал Мадрид имал таен план за отмъкване на Меси


Н. Гавазов

Реал Мадрид имал таен план за отмъкване на Меси

Реал Мадрид е имал таен план да отмъкне нападателя на Барселона Лионел Меси през 2013 година. Това твърди Spiegel. Според медията, от "Сантяго Бернабеу" са били готови с оферта от 250 милиона евро, която да счупи всички трансферни рекорди в света на футбола и е била предложена два месеца преди аржентинецът да подпише новия си договор с Барселона.

Съобщава се, че адвокатът на футболиста е информирал неговия баща за интереса на "белия балет", който е бил готов да извади 250 милиона евро, т.е. да бъде платена сумата, заложена в клаузата за откупуване в предишния договор на Меси. Реал е възнамерявал да плаща на Меси чисто по 23 милиона евро на сезон до лятото на 2021 година и с един милион евро повече на баща му за съдействието. Така общата сума е щяла да нарасне до близо половин милиард евро.

Веднага след това се появи реакция и на испански медии, които пишат, че срещата е щяла да се проведе на частен самолет, в който са щели да присъстват Флорентино Перес, адвокат на тима, тогавашният спортен директор Мигел Пардеса, Лионел Меси, баща му Жорже Меси и тогавашният адвокат на Меси Иниго Хуарес.

Това обаче не се случва и тогава, Реал Мадрид купува Гарет Бейл от Тотнъм.

 

  Сподели
199