Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион

Валенсия - Жирона
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 06.01.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Давид Фернандес

Валенсия претърпя поражение с минималното 0:1 от Виляреал в среща от кръга на Ла Лига. Домакините бяха по-активни, но разочароваха феновете си на "Местая". Карлос Бака донесе успеха на "Жълтата подводница" с гол в 24-ата минута. Това бе втора поред и общо трета загуба за "лос че" от началото на сезона. В момента валенсинаци са на 3-то място с 34 точки. За настоящия двубой наставникът на домакините Марселино Гарсия Торал няма да може да разчита на Заза, Монтоя, Мурийо и Хименес.

След двете поредни победи, дебютантът Жирона също завърши 2017-та година с поражение. Каталунците паднаха безславно с 1:4 при визитата си на Ейбар. Загубата остави Жирона с 23 точки и в момента клубът е на 10-та позиция.

Прогноза: Валенсия - Жирона 2:1


Лас Палмас - Ейбар
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 06.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Гонсалес

Лас Палмас посрещна 2018-та година на последното 20-то място във временното класиране. Тимът от Канарските острови е с 11 точки и към момента е на 4 пункта от спасението. Пред зимната пауза от ръководството "лос амарийос" извършиха трета треньорска смяна за последните няколко месеца и сега начело на клуба е Пако Хемес, чиято задача ще е да избегне отпадането в посока Сегунда. Иначе Лас Палмас загуби с 0:2 последния си двубой, падайки като гост от новака Хетафе. Маседо, Сампер и Ортуно са с травми.

Ейбар завърши предходната календарна година с победа с 4:1 над новака Жирона. Това бе шести последователен двубой без поражение за симпатичния баски клуб, като в тази поредица от срещи възпитаниците на Хосе Мендилбар постигнаха пет успеха. В момента Ейбар е на 7-ото място в колоната с актив от 24 точки. Леон, Родригес, Рико и Пералта пропускат далечната визита край бреговете на Западна Африка.

Прогноза: Лас Палмас - Ейбар 1:2


Севиля - Бетис
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 06.01.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Хесус Хил

Съботната вечер на 18-я кръг в Примера ще предложи градско дерби, а един срещу друг излизат големите съперници Севиля и Бетис.

Участникът в Шампионската лига - Севиля, допусна втора поредна загуба като гост и общо шеста за сезона. В предишния кръг "рохибланкос" отстъпиха 1:3 като гости на Реал Сосиедад, а двубоят се оказа последен за назначения през лятото Едуардо Берисо. Аржентинският специалист изкара само няколко месеца начело на севилци, като малко преди да бъде уволнен претърпя и операция заради открит рак. Сега начело на андалусци е бившият треньор на Милан Винченцо Монтела. Италианецът заварва Севиля на 5-то място с актив от 29 точки. За голямото дерби Самолетчето няма да може да разчита на Писаро, Пареха, Ленгле и Карисо.

Бетис също завърши 2018-та година с поражение. "Зелено-белите" отстъпиха с 0:2 у дома от състава на Атлетик Билбао. Поражението остави южняците с 21 точки, а към момента селекцията на Кике Сетиен заема 14-та позиция в таблицата. Амат, Санабрия, Кемпбъл и Дигар пропускат градския сблъсък.

Прогноза: Севиля - Бетис 3:2


Леганес - Реал Сосиедад
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 07.01.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Хавиер Естрада

Леганес направи 0:0 като гост на Леванте в последния си двубой в Примера. В момента "лос пепинерос" заемат 13-то място с 21 точки, но играчите на Асиер Гаритано са и с мач по-малко, който е домакинство на гранда Реал Мадрид. Амрабат, Серантес, Куеяр, Брашанац и Рамос са с контузии за домакините.

Реал Сосиедад пък прекъсна серията от пет поредни мача без победа в Ла Лига и в предишния кръг баските надиграха с 3:1 у дома амбициозния тим на Севиля. Двубоят бе прощален за Карлос Вела. Мексиканецът напусна Сан Себаситан в посока САЩ, след като за периода от 2012-2017 г. записа 183 мача и отбеляза 54 попадения. Така "синьо-белите" вече имат 23 пункта и заемат 9-то място в колоната. Янузай е контузен, а под въпрос са Родригес, Агирече и Гуриди.

Прогноза: Леганес - Реал Сосиедад 1:1


Атлетик Билбао - Алавес
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 07.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Пабло Гонсалес

Атлетик Билбао се представя далеч от най-добрите си дни, но въпреки това баските започват постепенно да се отърсват от посредствения старт на кампанията. В момента "лъвовете" са в серия от шест поредни мача без поражение. В предишния кръг селекцията на Хосе Сиганда срази с 2:0 като гост тима на Бетис. Така Атлетик вече има 21 точки и се придвижи до 12-ото място в класирането. В лазарета на домакините за предстоящото регионално дерби са Муняин, Баленциага и Ундабарен, а Нуньес е наказан.

Алавес продължи с добрите изяви под ръководството на наскоро назначения Абелардо Фернандес. В предишния кръг баските се наложиха с 1:0 над Малага, който е и пряк претендент в борбата за оцеляване. Въпреки успеха, Алавес остава в непосредствена близост до зоната на изпадащите, заемайки към момента спасителното 17-то място с 15 точки. Освен това, баските са и единственият отбор, който все още няма равенство от началото на сезона. Аут за дербито с Атлетик са Дуарте, Вигарай и Ернандес.

Прогноза: Атлетик Билбао - Алавес 1:1


Виляреал - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 07.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Давид Медие

Отборът на Виляреал спечели регионалния сблъсък срещу Валенсия, нанасяйки минимално поражение от 0:1 на "прилепите" в предишния кръг. Карлос Бака донесе успеха на "Жълтата подводница" с гол в 24-ата минута. Пабло Форналс пусна отличен извеждащ пас за Бака, а колумбиецът напредна и с техничен удар преодоля Нето за 0:1. Двата тима завършиха срещата с по десет души, след като първо Симоне Заза бе изгонен в 59-ата минута, а след това и Мануел Тригерос - в 83-ата минута. В момента "жълтата подводница" е на 6-то място с 27 точки. За първия шампионатен двубой за новата 2018-та година треньорът на Виляреал Хавиер Кайеха няма да може да разчита на Бонера, Семедо, Сансон, Суарес и Фернандес.

Втората поред и общо 10-та загуба до момента за сезона изпратиха Депортиво Ла Коруня в зоната на изпадащите, където тимът посрещна настоящата календарна година. В предишния кръг "Супер Депор" претърпя много разочароващо домакинско поражение от големия съперник Селта Виго с 1:3 в регионалното дерби на провинция Галисия. Така селекцията на Кристобал Парало вече е на 18-то място с 15 точки. Аут за визитата в срещуположния край на Испания са Шар, Картабия, Бичо, Албентоса, Ламас и Кейхейро.

Прогноза: Виляреал - Депортиво Ла Коруня 2:0


Малага - Еспаньол
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 08.01.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Антонио Матеу

Тимът на Малага завърши 2018-та година в серия от две поредни загуби. Така възпитаниците на Мичел, чието бъдеще на "Ла Росаледа" изглежда все по-неясно, продължават да са под чертата, като заемат предпоследното 19-то място с актив от 12 точки. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 0:1 от Алавес, който е един от преките претенденти в битката за оцеляване. Контузени за южняците са Лопес, Ролан, Прието, Солер, Поланко и Росадия, а под въпрос са Уелигтон и Коне. Гонсалес е наказан.

Еспаньол стигна до много важна и малко очаквана победа с 1:0 над Атлетико Мадрид в среща от 17-ия кръг в Примера Дивисион. Тимът от Барселона спечели с късен гол на Серхио Гарсия в 88-ата минута. Голмайсторът бе оставен непокрит в наказателното поле на "дюшекчиите" и той се възползва отлично от центрирането на Естебан Гранеро, носейки трите точки на тима си. Така "папагалчетата" вече са с 20 пункта, които към момента им отреждат 15-ата позиция в подреждането. За визитата край Коста Дел Сол аут е Лопес.

Прогноза: Малага - Еспаньол 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207