Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте - Леганес
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 19.12.2017 г.
Час: 22:30
Съдия: Сантяго Хайме

Новакът Леванте остана непобеден в пети пореден двубой далеч от дома. В предишния кръг "прилепите" спечелиха престижна точка при визитата си на амбициозния тим на Севиля за крайното 0:0. Въпреки това, валенсианци нямат успех в Примера в четири последователни срещи. В момента Леванте е на 15-та позиция със 17 точки. Дукуре, Лопес и Марти са контузени.

Леганес трябваше да домакинства на шампиона на Европа Реал Мадрид, но двубоят на "лос пепинерос" бе отложен, заради ангажиментите на "белия балет" на Световното клубно първенство. Иначе в последния си мач от Ла Лига клубът от покрайнините на столицата отстъпи с 0:1 срещу Депортиво Ла Коруня. Леганес е на 12-то място, с 20 точки, но и с мач по-малко. Сиовас, Брашанац и Серантес пропускат визитата край Източния бряг.

Прогноза: Леванте - Леганес 1:1


Хетафе - Лас Палмас
Стадион: "Колисуем Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 20.12.2017 г.
Час: 20:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Новакът Хетафе допусна втора поредна загуба далеч от дома. В предишния кръг клубът от покрайнините на Мадрид отстъпи с 0:1 като гост на другия от новаците - Жирона. Така Хетафе остава с 20 точки и е на 10-та позиция в колоната. За последния двубой за календарната 2017-та година с травми са Бергара и Чули, а Арамбари е наказан.

Лас Палмас постигна второ реми за кампанията, след като в предишния кръг тимът от Канарските острови направи 2:2 у дома срещу Еспаньол. Следва да се отбележи, че 10 минути преди края на срещата "лос амарийос" губеха с 0:2, но демонстрираха характер и Реми и Кайери донесоха точката. Всеки двубой до края на сезона ще е важен за селекцията на Пако Айестеран, която заема предпоследното 19-то място с 11 пункта. Халилович, Момо и Ортуно са аут за Лас Палмас.

Прогноза: Хетафе - Лас Палмас 1:1


Реал Сосиедад - Севиля
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 20.12.2017 г.
Час: 22:30
Съдия: Алехандро Ернандес

Отборът на Реал Сосиедад записа пети пореден мач в Примера без постигната победа. В предишния кръг играчите на Еусебио Сакристан направиха 0:0 като гости на Атлетик Билбао в големия сблъсък на Баската автономна област. Така "синьо-белите" вече имат 20 точки и са на 11-то място в подреждането. Вела, Рордигес и Агирече са под въпрос за домакините.

Отборът на Севиля записа втори пореден мач без успех в първенството. След загубата от Реал Мадрид, в предишния кръг "рохибланкос" направиха изненадващо нулево реми у дома срещу новака Леванте. Така играчите на Едуардо Берицо, който се завърна на резервната скамейка след претърпяна операция, са с 29 пункта и са на 2 от Топ 4 и тима на Реал Мадрид, който е с мач по-малко. За визитата на север аут за андалусци са Ленгле, Пареха и Карисо.

Прогноза: Реал Сосиедад - Севиля 2:3


Ейбар - Жирона
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 21.12.2017 г.
Час: 20:30
Съдия: Игнасио Иглесиас

Прогресът на Ейбар продължава. В предишния кръг баските записаха пети пореден двубой без поражение в елита, като в тази поредица от срещу играчите на Хосе Мендилбар постигнаха четири успеха. Този път бе сразен запътилият се към първото място състав на Валенсия с 2:1. Така тимът от едноименното градче вече има 21 точки и се придвижи до 9-ото място в класирането. Рамис, Леон, Родригес и Рико продължават да са в лазарета на Ейбар.

Абсолютният дебютант в историята на Примера Дивисион - Жирона, постигна втори пореден успех с 1:0. В предишния кръг каталунците се наложиха с минимален резултат у дома срещу другия от новаците - Хетафе. С добавените нови три точки възпианиците на Пабло Мачин вече имат общо 23, които им отреждат 7-ото място в колоната.

Прогноза: Ейбар - Жирона 1:0


Алавес - Малага
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 21.12.2017 г.
Час: 22:30
Съдия: Алфонсо Алварес

След двете поредни победи, които дадоха глътка въздух на Алавес, в последния си мач от Ла Лига баските инкасираха 12-та загуба от началото на сезона. Този път хората на наскоро назначения Абелардо Фернандес отстъпиха с 0:1 при визитата си на гранда Атлетико Мадрид. Поражението остави Алавес в зоната на изпадащите, където "синьо-белите" имат 12 точки са на 18-то място, като към момента спасението е на дистанция от 3 пункта. Ели, Собрино, Ернандес и Лагуардия са с травми за домакините.

Малага допусна 11-та загуба за сезона. Закъсалият го андалуски клуб този път отстъпи в регионалния сблъсък срещу Бетис у дома за крайното 0:2. Съставът от едноименния пристанищен град е на предпоследното 19-то място с 11 точки. За "опашкарското" дерби срещу Алавес отсъстващи са Гонсалес, Лопес, Солер, Торес, Поланко, Росадия и Кузманович.

Прогноза: Алавес - Малага 2:1


Бетис - Атлетик Билбао
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 22.12.2017 г.
Час: 20:30
Съдия: Хуан Мартинес

След шест поредни кръга без успех, тимът на Бетис успя да запише победа. Преди няколко дни "зелено-белите" се наложиха с 2:0 като гости на Малага. Така севилци вече имат 21 точки и успяха да се придвижат до 8-ото място в подреждането. Контузени за предвождания от Кике Сетиен клуб са Гуардадо, Санабрия, Кемпбъл и Будебуз.

Атлетик Билбао записа четвърто реми за последните си пет мача в Примера, като "лъвовете" са непобедени в тази поредица от срещи. Този път хората на Хосе Сиганда направиха 0:0 у дома в големия регионален сблъсък на баската област срещу Реал Сосиедад. Атлетик е на 14-та позиция, като има 18 точки, като това със сигурност не се нрави особено много на темпераментните привърженици на клуба. В лазарета на гостите са Муняин и Ундабарен, а под въпрос са Итураспе и Баленциага.

Прогноза: Бетис - Атлетик Билбао 2:2


Валенсия - Виляреал
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 23.12.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Даниел Трухийо

Валенсия допусна втора поредна загуба като гост и общо втора до момента на сметката си. По този начин "прилепите" се отдалечиха от лидера Барселона. И този път поражението за "лос че" дойде от малко очакван съперник. След като първо валенсианци отстъпиха като гости на Хетафе, в предишния кръг възпитаниците на Марселино Гарсия Торал паднаха с 1:2 като гости на Ейбар. Така "прилепите" вече са 3-ти с актив от 34 точки, като изостават на 8 от лидерската позиция. Контузени за домакините са Мурийо, Хименес, Гая и Солер.

Амбициозният тим на Виляреал прекъсна серията от три поредни загуби и в предишния кръг "жълтата подводница" се надигна, за да спечели с 1:0 визитата си на Селта. По този начин селекцията на Хавиер Кайеха вече има 24 точки и успя отново да се намести в Топ 6 и местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. За регионалния сблъсък срещу Валенсия аут са Семедо, Сансон, Суарес и Фернандес.

Прогноза: Валенсия - Виляреал 3:3


Депортиво Ла Коруня - Селта Виго
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 23.12.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Алберто Ундиано

Последният кръг в Примера Дивисион за календарната 2017-та година ще завърши ударно. След мегасблъсъка "Ел Класико" между Реал Мадрид и Барселона, точка на спора ще бъде сложен на голямото регионално дерби на област Галисия, където един срещу друг се изправят Депортиво Ла Коруня и Селта Виго.

И през настоящия сезон домакините ще са замесени в борбата за оцеляване. В предишния кръг "Супер Депор" очаквано отстъпи с 0:4 при визитата си на лидера Барселона. Поражението остави предвождания от Кристобал Пароло клуб непосредствено над зоната на изпадащите, където Депортиво заема 17-то място с актив от 15 точки и е с три повече спрямо първия от отборите под чертата. Картабрия, Валентин и Бичо са контузени, а под въпрос са Арибас, Пантилимон и Ламас.

Съставът на Селта влиза в дербито след две поредни загуби в първенството. В предишния кръг "небесносините" паднаха с 0:1 у дома от Виляреал. Поражението отдалечи футболистите на Хуан Унсуе от Топ 6, като в момента Селта е с 18 точки и е на 13-то място в таблицата. За дербито с Депортиво аут за гостите са Бланко и Васкес.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Селта Виго 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195