Симеоне: Гризман ще стане по-добър в отбор с атакуващ стил


Н. Гавазов

Симеоне: Гризман ще стане по-добър в отбор с атакуващ стил

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изрази мнение, че нападателят Антоан Гризман може да подобри нивото си на игра, ако премине в отбор с по-атакуваща философия.

"Ако някога Гризман напусне Атлетико и премине в по-атакуващ отбор, той ще започне да играе още по-добре. Това е така, защото му е нужно да бъде в среда с атакуващ стил. Обичам своите играчи. Обичам да гледам как те прогресират. Не съм от тези, които ще кажат за някой, че е неблагодарен. Ако при мен дойде футболист и каже, че му се е паднал шанс и иска да напусне клуба, ще го пусна, ако този играч е отдавал всичко от себе си заради отбора, както това прави Гризман. Знам, че Гризман има нужда да расте. Разбира се, той може да напусне Атлетико, както това направиха Диего Коща и Арда Туран.

Антоан е един от тези играчи, които постигнаха най-голям прогрес при мен в Атлетико. На терена той се нуждае от нападател отпред. Той не действа пред вратата по начина, по който го правят Неймар, Роналдо или Меси. Гризман има нужда от партньор, за да създава на терена възможности за гол", заяви Симеоне.

 

  Сподели
100