Барса се подсилва с двама през зимата, ако се провали с Коутиньо


Н. Гавазов

Барса се подсилва с двама през зимата, ако се провали с Коутиньо

Барселона ще подпише с полузащитника Артур Мело от Гремио и Месут Йозил от Арсенал, ако не успее да договори трансфера на Филипе Коутиньо. Това съобщават Мундо Депортиво и Диарио Спорт. Според изданията, "блаугранас" ще направи всичко възможно, за да се подсили с двамата футболисти през зимния трансферен прозорец.

Напомняме, че каталунците не са загубили интерес към Коутиньо и са готови да платят 145 милиона евро. В началото на декември обаче стана известно, че Ливърпул няма да преговаря за своя футболист - на "Камп Ноу" знаят за това и вече обмислят други варианти.

21-годишният Мело е основен играч на Гремио. В контракта на играча има клауза за откупване на договора в размер на 50 милиона евро. Първоначално бразилският клуб е бил готов да намали тази цена, но след скандала със снимките , на които играчът позира с представители на Барселона и с фланелка на испанския клуб, Гремио желае пълната сума.

Що се отнася до Йозил, немецът много желае да играе в Шампионска лига и няма намерение да подписва нов контракт с Арсенал. Сегашното съглашение на играча е до края на сезона, т.е. след три седмици той спокойно може да преговаря с бъдещия си работодател.

Напомняме, че вчера Андрес Иниеста изрази мнение по повод предстоящата зимна трансферна кампания на клуба. Лидерът на Барселона предположи, че каталунците ще подпишат с двама нови футболисти. Предполага се, че става дума за Мело и Йозил.

 

  Сподели
163