Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес - Лас Палмас
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 08.12.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Давид Медие

Алавес постигна първа победа под ръководството на Абелардо Фернандес. В предишния кръг баските, донякъде изненадващо, се наложиха с 3:2 като гости на новака Жирона, който е много солиден домакин. Успехът е едва трети за Алвес от началото на сезона, като тимът от Витория все още е клубът с най-много загуби до момента в Ла Лига - 11 поражения. В момента баските се намират на предпоследното 19-то място с 9 точки. Контузени за Алавес са Собрино, Ернандес и Лагуардиа.

След осем поредни загуби, последвали от равенство, Лас Палмас също се надигна и успя да запише победа с минималното 1:0 у дома над Бетис. Така тимът от Канарските острови вече има 10 точки и продължава да е под чертата, заемайки 18-та позиция в таблицата за временно класиране. За далечната визита в Баската автономна област отсъстващи са Момо, Халилович и Бигас.

Прогноза: Алавес - Лас Палмас 2:1


Хетафе - Ейбар
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 09.12.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Хавиер Алберола

Новакът Хетафе постигна трета поредна домакинска победа. В предишния кръг клубът от покрайнините на Мадрид малко неочаквано срази с 1:0 прицелилия се към първото място състав на Валенсия. Успехът за играчите на Хосе Бордалас заслужава повече адмирации предвид факта, че Хетафе игра почти 60 минути с човек по-малко, в които успя да отбележи и победното попадения. Така столичани вече имат 19 пункта и се придвижиха до 8-ото място в подреждането. Под въпрос за Хетафе е Шибасаки, а Арамбари е наказан.

Подемът на Ейбар продължи и преди седмица, когато баските постигнаха трета последователна победа. Този път хората на Хосе Мендилбар не срещнаха особени затруднения при домакинството си на Еспаньол и се наложиха с 3:1. По този начин клубът от едноименния град вече има 17 точки и е на 13-та позиция. За предстоящия двубой Оливейра е наказан, а Риесго, Леон, Родригес и Рико са контузени.

Прогноза: Хетафе - Ейбар 1:0


Депортиво Ла Коруня - Леганес
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 09.12.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

По всичко личи, че и през настоящия сезон отборът на Депортиво Ла Коруня ще е сред главните действащи лица в битката за оцеляване. В предишния кръг галисийци очаквано загубиха с 0:2 гостуването си на коравия тим на Севиля. Така възпитаниците на Кристобал Парало нямат победа в първенството вече в четири поредни кръга, в които допуснаха три поражения. "Супер Депор" се намира непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място с актив от 12 точки. Луисиньо, Баккали, Бичо, Ламас, Валентин и Гама са с травми.

Леганес постигна пълен обрат над Виляреал, успявайки да надиграе "жълтата подводница" с 3:1, в двубой от 14-я кръг на испанската Примера Дивисион. Резултатът беше открит едва в началото на второто полувреме, когато автор на първото попадение беше нападателя на гостите Даниел Раба. Леганес от своя страна бързо успя да се преорганизира и в 72-та минута стигна до равенството. Испанският бранител Диего Риго успя да обърне резултата за 2:1, а Набил Ел Жар добави още едно попадение за Леганес в 81-та минута. В добавеното време на сблъсъка полузащитникът Габриел оформи крайното 3:1 в полза на Леганес. Благодарение на трите спечелени точки, Леганес се изкачи до 7-ата позиция в подреждането с 20 пункта, само на точка зад Виляреал. Сиовас, Брашанац и Серантес пропуска визитата край Атлантическия океан.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Леганес 0:0


Валенсия - Селта Виго
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 09.12.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Мунуера

След осем поредни победи и домакинско равенство срещу лидера и Барселона, Валенсия допусна първа загуба за сезона, която дойде от малко очакван съперник. В предишния кръг "прилепите" отстъпиха с 0:1 при визитата си на новака Хетафе, въпреки че играха около час с човек повече. По този начин играчите на Марселино Гарсия Торал пропуснаха много добра възможност да скъсят дистанцията до 1-ото място на две точки и сега "лос че" са на пет пункта от Барса. Валенсианци продължават да са 2-ри с 31 точки. Гедеш е контузен, а Мурийо е под въпрос.

Барселона записа втора поредно равенство в Примера Дивисион, след като успя да стигне само до 2:2 у дома срещу Селта Виго. Галисийци първи успяха да изненадат отбраната на каталунците, като в 20-та минута на двубоя Яго Аспас даде аванс на своите. На домакините им беше нужно само две минути да се върнат отново в срещата, като звездата на тима Лионел Меси допринесе за това, след ефектна комбинация със Суарес. Малко след началото на второто полувреме, именно уругваецът обърна резултата в полза на Барселона за 2:1. Радостта на домакините не траеше дълго, след като в 70-та минута, автора на първото попадение за Селта Виго - Яго Аспас, успя да пробие отдясно и в точния момент да отклони кълбото към съборника си Максимилиано Гомес, който с точен шут изравни резултата. Така играчите на Хуан Унсуе са 10-ти с актив от 18 пункта. Бланко е наказан, а Рубен е под въпрос.

Прогноза: Валенсия - Селта Виго 3:2


Реал Сосиедад - Малага
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 10.12.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Карлос Дел Серо

След двете поредни равенства, сега тимът на Реал Сосиедад допусна загуба. В предишния кръг баските не успяха да удържат на домакинския натиск на Атлетико Мадрид и инкасираха поражение с 1:2, въпреки водеха в резултата на полувремето. Така футболистите на Еусебио Сакристан остават с актив от 19 точки, които им отреждат 9-та позиция в колоната. Гуриди, Янузай и Вела са контузени, а Агирече и Мартинес са под въпрос.

Малага не загуби пред собствена публика в трети последователен двубой. В предишния кръг клубът от Коста Дел Сол направи 0:0 у дома срещу новака Леванте. Въпреки спечелената точка, играчите на Мичел продължават да за в зоната на изпадащите, като андалусци вече еднолично заемат последното 20-то място с актив от 8 пункта. За визитата в срещуположния край на Испания отсъстващи са Рика, Торес, Поланко, Росадия, Уелингтон, Кузманович и Коне.

Прогноза: Реал Сосиедад - Малага 2:1


Леванте - Атлетик Билбао
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 10.12.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хавиер Естрада

Новакът Леванте продължава да е тимът с най-много равенства в Ла Лига след първите 14 кръга от настоящия сезон - цели 7, което са 50% от двубоите на "прилепите". В предишния кръг валенсианци направиха 0:0 като гости на Малага. Със спечелената точка Леванте вече има 16 и в момента е на 14-та позиция в подреждането. Контузени за домакините са Лерма, Дукуре, Лукич, Лопес и Марти.

След трите поредни загуби, сега отборът на Атлетик Билбао е в серия от три последователни ремита. В предишния кръг баските направиха 0:0 у дома срещу шампиона на Испания и Европа - Реал Мадрид, под непрестанния дъжд в Билбсо. Въпреки престижното реми, "лъвовете" продължават да се намират на незавидното за тях 16-то място с актив от 14 точки. За визитата край Средиземно море аут са Муняин, Ечебария и Ундабарен, а Итураспе е под въпрос.

Прогноза: Леванте - Атлетик Билбао 2:3


Еспаньол - Жирона
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 11.12.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Хосе Гонсалес

Отборът на Еспаньол записа трета загуба за последните си пет мача в Примера Дивисион. В предишния кръг каталунците отстъпиха с 1:3 като гости на Ейбар. По този начин селекцията на Кике Санчес Флорес остава с актив от 16 точки, а "папагалчетата" заемат 15-то място. Лопес е наказан, а с контузии са Гарсия и Лопес.

Серията на дебютант в испанския елит - Жирона, от три поредни победи и две равенства приключи в предишния кръг. В него каталунците малко изненадващо отстъпиха с 2:3 от намиращия се в зоната на изпадащите тим на Алавес. Загубата остави играчите на Пабло Махин със 17 точки, а съставът от едноименния град е на 12-то място в колоната. За малкото регионално дерби на Каталуня срещу Еспаньол няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Еспаньол - Жирона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205