Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Примера Дивисион

Малага - Леванте
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 01.12.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Отборът на Малага бе близо до това да поднесе сензация при гостуването си на шампиона на Испания и Европа - Реал Мадрид, но в крайна сметка южняците загубиха с 2:3 визитата си в столицата. По този начин андалусци инкасираха 10-та загуба от началото на сезона, която остави хората на Мичел с актив от 7 точки, като Малага продължава да е под чертата, заемайки 18-то място. Контузени за домакините са Рика, Кузманович, Рецио, Гьонен, Поланко, Росадия и Уелингтон.

Новакът Леванте няма успех у дома вече повече от два месеца. В последния си шампионатен двубой "прилепите" бяха разбити с 0:5 пред собствена публика от солидния тим на Атлетико Мадрид. Така валенсианци продължават да са с 15 пункта на сметката си и вече са на 14-та позиция в таблицата. За визитата на южния бряг аут са Лукич, Алегрия, Лопес и Марти.

Прогноза: Малага - Леванте 1:1


Севиля - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 02.12.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Санчес

Севиля се наложи с 3:2 при визитата си на Виляреал в среща от 13-ия кръг на Ла Лига. По-впечатляващото беше, че андалусци губеха с 0:2, но въпреки това стигнаха до обрат и трите точки в този мач. Обратът за "рохибланкос" започна в 56-ата минута, когато Клеман Ленгле бе точен с глава след центриране от фаул. Само две минути по-късно Франко Васкес вкара нов гол за Севиля и изравни резултата. В 78-ата минута стражът Мариано Барбоса отново извади топката от вратата си, след като Евер Банега бе точен от дузпа. Севиля е на пето място в класирането с 25 точки. В лазарета на домакините са Карисо, Пареха и Кяер. На резервната скамейка няма да бъде и треньорът на тима Едуардо Берицо. Както е известно, аржентинският специалист започва лечения, тъй като, за жалост, му бе открит рак на простата.

Депортиво Ла Коруня успя да спечели точка при домакинството си на Атлетик Билбао. Двубоят на "Риасор" завърши 2:2, като галисийци на два пъти бяха в ролята на догонващ в резултата. По този начин играчите Кристобал Парало продължават да се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място, а "Супер Депор" има 12 пункта и е на 5 от първия от отборите под чертата. За тежката визита в Севиля с травми са Бакали, Сидней, Бичо, Билела, Луисиньо и Ламас.

Прогноза: Севиля - Депортиво Ла Коруня 3:0


Леганес - Виляреал
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 03.12.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Давид Фернандес

Съставът на Леганес навлезе в негативна поредица от четири последователни поражения в Примера. В предишния кръг "лос пепинерос" отстъпиха с 0:1 при визитата си на Селта. Така хората на Асиер Гаритано продължават да са със 17 точки и в момента тимът от покрайнините на Мадрид е на 11-то място в колоната. Брашанац, Серентес и Сиовас са контузени за Леганес.

Виляреал не успя да постигне трети пореден домакински успех. Всичко вървеше по план за "жълтата подводница", която поведе с 2:0 на Севиля, но в крайна сметка възпитаниците на Хавиер Кайеха дори не спечелиха точка, след като допуснаха обрат за крайното 2:3. Валенсианци остават с 21 точки и са на 6-то място в подреждането. За гостуването в столицата аут са Кастийехо, Суарес, Семедо и Фернандес.

Прогноза: Леганес - Виляреал 1:3


Хетафе - Валенсия
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 03.12.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Давид Медие

Серията на Хетафе от четири поредни мача в Примера без загуба приключи в предишния кръг в Барселона, когато отборът от покрайнините на столицата отстъпиха с 0:1 при визитата си на Еспаньол. Кастилци са с 16 точки и заемат 12-ото място в подреждането. Отсъстващи за Хетафе преди настоящия двубой са Шибасаки и Пачеко.

Валенсия и Барселона не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат 1:1 на "Местайя" в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. Така двата тима останаха един до друг в класирането - "прилепите" са 2-ри в подреждането с 31 пункта, на 4 точки зад каталунците. След час игра домакините откриха резултата. Гонсало Гуедеш подаде към Хосе Гая, а крайният бранител намери Родриго Морено пред вратата на Тер Стеген и играчът на Валенсия не сбърка - 1:0. В 82-ата минута Жорди Алба отбеляза с красив удар от въздуха след блестящо подаване на Меси и по този начин оформи крайния резултат. Трябва да се отбележи и фактът, че през първата част реферите не забелязаха чист гол на Меси след грешка на вратаря на "лос че", който изпусна топката. Гедеш, Мурийо, Хименес и Гарай са в лазарета на валенсианци.

Прогноза: Хетафе - Валенсия 1:3


Ейбар - Еспаньол
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 03.12.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Алберто Ундиано

След тежката серия от седем поредни кръга без победа, сега изглежда, че тимът на Ейбар започва постепенно да се отърсва от кризата. В последния си мач от Ла Лига баските записаха втора последователна победа. Този път възпитаниците на Хосе Мендилбар се наложиха с 2:1 над Алавес в регионален баски сблъсък. Така Ейбар вече е 15-ти с 14 пункта в актива си. Аут за домакините са Оливейра, Рико, Леон и Родригес.

Еспаньол прекъсна поредицата от две поредни поражения в първенството и в предишния кръг каталунците се наложиха с 1:0 над новака Хетафе. Това бе четвърти успех за "папагалчетата" от началото на сезона и със спечелените три точки хората на Киксе Санчес Флорес вече имат общо 16 и са на 13-та позиция в колоната. Баптищао, Лопес и Диоп пропускат визитата в северната част на страната.

Прогноза: Ейбар - Еспаньол 1:0


Лас Палмас - Бетис
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 03.12.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Хавиер Естрада

Отборът на Лас Палмас успя да прекъсне ужасната серия от осем поредни загуби, но отново не победи. В последния си мач от Примера тимът от Канарските острови успя да си тръгне с точка при визитата си на не особено гостоприемния "Аноета" в Сан Себастиан срещу местния Реал Сосиедад за крайното 2:2. Въпреки това, положението около селекцията на Пако Айестеран продължава да е все така деликатно, тъй като "лос амарийос" са на предпоследното 19-то място със 7 точки. Контузени преди предстоящия двубой са Момо, Халилович, Айтами и Ортуно.

В много драматичен двубой Бетис успя да измъкне точка при домакинството си на новака Жирона. Срещата завърши наравно 2:2, като резултатът 5 минути преди края бе 0:1 за каталунците, но тогава "зелено-белите" изравниха. В 94-ата минута Жирона поведе отново в резултата и точно, когато гостите се виждаха победители севилци оформиха крайния резултат. Така възпитаниците на Кике Сетиен вече са с 18 пункта и са на 8-мо място в класирането. За гостуването на бившия си отбор специалистът няма да може да разчита на Гереро, Кемпбъл и Федал.

Прогноза: Лас Палмас - Бетис 0:2


Жирона - Алавес
Стадион: "Монтиливи", Жирона
Дата: 04.12.2017 г.
Час: 22:00
Съдия: Хосе Алберола

Гол в 94-ата минута за 2:1 не помогна на Жирона да си тръгне с трите точки при гостуването на новаците на Бетис. Срещата завърши наравно 2:2, като резултатът 5 минути преди края бе 0:1 за каталунците, но тогава "зелено-белите" изравниха. В 94-ата минута Жирона поведе отново в резултата и точно, когато гостите се виждаха победители севилци оформиха крайния резултат. Така възпитаниците на Пабло Махин вече са със 17 точки и са на 10-та позиция в подреждането.

Алавес инкасира 11-та загуба от началото на сезона. В предишния кръг тимът от Витория загуби малкия регионален баски сблъсък от Ейбар с 1:2 у дома, а поражението остави Алавес на последното 20-то място в класирането с едва 6 точки. След този двубой от ръководството на тима взеха решение да освободят Джани де Биази от поста старши-треньор след само два месеца, след като той зае длъжността. Тимът ще бъде воден от Хави Кабейо, който зае временно поста и след освобождаването на Луис Субелдиа по-рано през сезона. Под ръководството на Де Биази Алавес загуби шест от осем мача. Контузени за визитата в северната част на Каталуня са Собрино, Ернандес и Лагуардия, а с наказания са Сантос и Ели.

Прогноза: Жирона - Алавес 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231