Севиля обърна Жълтата подводница (видео)


В. Мухарски

Севиля обърна Жълтата подводница (видео)

Севиля се наложи с 3:2 при визитата си на Виляреал в среща от 13-ия кръг на Ла Лига. По-впечатляващото беше, че гостите губеха с 0:2, но въпреки това стигнаха до обрат и трите точки в този мач.

"Жълтата подводница" нанесе първия си удар в 19-ата минута. Тогава Пабло Форналс намери Седрик Бакамбю, който отблизо изпрати топката в горния ляв ъгъл на Серхио Рико - 1:0. След почивката паднаха останалите голове. В 53-ата минута Карлос Бака напредна в половината на севилци, преодоля и стража Серхио Рико и завърши хубава контра с попадение, удвоявайки аванса на тима си.

Три минути по-късно гостите върнаха интригата и един гол. Клеман Ленгле бе точен с глава след центриране от фаул, наваляйки резултата. Само две минути по-късно Франко Васкес вкара нов гол за Севиля и изравни резултата. В 78-ата минута стражът Мариано Барбоса отново извади топката от вратата си, след като Евер Банега  бе точен от дузпа.

Виктор Руис пък бе изгонен с втори жълт картон, след като извърши нарушение срещу Меркадо, за което бе отсъден и наказателния удар. Севиля е на пето място в класирането с 25 точки, а Виляреал е шести с 21 пункта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
152