Валенсия - Барселона: Каталунците ще пречупят прилепите


Н. Гавазов

Валенсия - Барселона: Каталунците ще пречупят прилепите

Валенсия - Барселона
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 27.11.2017
Час: 21:45
Съдия: Игнасио Иглесиас

Валенсия посреща Барселона в централен мач от 13-я кръг на Примера дивисон и можем да бъдем сигурни, че погледите на почти всички от испанския елит ще са вторачени в този двубой - някой с надеждата каталунците да бъдат препънати. На практика, срещата на "Местая" ще е на-голямата от началото на сезона, защото в нея са замесени първите най-добри отбора през сегашната кампания.

В миналия кръг "прилепите" пътуваха до Каталуния, където победиха Еспаньол с 2:0 с два късни гола на Кондогбиа и Мина. По този начин валенсианци постигнаха деветата си победа от началото на сезона, като тимът не е допускал гол в 4 от последните си пет мача. Особено впечатляват успехите над Севиля (4:0), Малага, която днес измъчи Реал Мадрид (5:0), а и не бива да се пренебрегват волевите победи при гостуванията на Реал Сосиедад и Реал Бетис. Като цяло Марселиньо е изградил един сплотен колектив, в който Дзаза, Мина и Родриго се надпреварват да вкарват, показвайки впечатляващ коефициент на полезно действие, а всички останали се опитват да помагат на нападателите. Благодарение на досегашните резултати Валенсия заема второто място в класирането на Примера дивисион, на четири точки след утрешния си съперник и на три пункта пред най-близкия си преследвач Реал Мадрид.

Барселона гостува на Ювентус в средата на седмицата и направи 0:0, което означава, че каталунците продължават за плейофите в Шампионска лига като първи в групата. Иначе в миналия кръг от Примера дивисион хората на Ернесто Валверде гостуваха на Леганес и с лекота постигнаха победа с 3:0, която е 11-та от всичките 12 мача дотук. В този двубой се отличи и Луис Суарес, чиято форма е спорна от началото на сезона, така че двата гола на уругваеца са добре дошли за неговата увереност. До момента единствената засечка на каталунците се случи при пътуването до Атлетико Мадрид, където в интерес на истината "блаугранас" бе на косъм да вземе и този мач. Не по-малко впечатляваща изглежда защитата на Барселона. В цялата си кампания до тук вицешампионите са допуснали само четири гола, а това бе една от слабостите на тима през миналия сезон.

Дзаза, Гуеда и Солер се завръщат в строя, след като не пътуваха да Каталуния през миналата седмица. Извън групата остават Хименес и Мурило, които са контузени. Старши-треньорът Марселонь е наказан, но това едва ли ще окаже някакво влияние върху играта на домакините.

Гостите са с по-големи кадрови проблеми, след като Рафиня, Дембеле, Гомес, Серхи Роберто и Масчерано лекуват травми, а Пике е наказан за натрупани картони. Това значи, че Вермален и Умтити ще изградят двойката централни защитници, а Семедо и Алба ще застанат по фланговете. Меси, който срещу Ювентус се появи след почивката, сега ще започне като титуляр и заедно със Суарес ще води атаката.

Голям мач. Това е думата, с която накратко можем да определим двубоя. Последната среща между двата отбора тук бе през миналия октомври и завърши с победа 3:2 за Барселона, като Меси вкара в последната минута от дузпа. Сега Валенсия изглежда много по-силен тим оттогава и за това повечето букмейкъри предвиждат равенство утре.

Няма как да не се съгласим с тези предположения, особено след като Валенсия се намира в такава чудесна форма. В същото време, ако погледнем статистиката в срещите на "прилепите", ние ще видим, че хората на Марселиньо позволяват на противника да отправя прекалено много удари срещу вратата - в някои мачове те значително надвишават собствените. Нашата прогноза се базира именно върху този факт. Ако домакините допуснат тенденцията да се запази, тогава нищо добро не ги чака от изстрелите на Меси, който от началото на сезона показва убийствен футбол и е главната причина за излизането на каталунците от нокдауна от заминаването на Неймар и мачовете за Суперкупата.

Съветът ни е да заложим на победа на гостите, а тези, които не обичат риска, могат да използват и знак "Х".

Проноза: Валенсия - Барселона 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Валенсия

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
19.11.2017 Примера Дивисион Еспаньол 0 - 2 Валенсия
04.11.2017 Примера Дивисион Валенсия 3 - 0 Леганес
28.10.2017 Примера Дивисион Алавес 1 - 2 Валенсия
24.10.2017 Купа на Краля Сарагоса 0 - 2 Валенсия
21.10.2017 Примера Дивисион Валенсия 4 - 0 Севиля


Последни 5 срещи - Барселона

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.11.2017 ШЛ група D Ювентус 0 - 0 Барселона
18.11.2017 Примера Дивисион Леганес 0 - 3 Барселона
04.11.2017 Примера Дивисион Барселона 2 - 1 Севиля
31.10.2017 ШЛ група D Олимпиакос 0 - 0 Барселона
28.10.2017 Примера Дивисион Атлетик Билбао 0 - 2 Барселона


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
19.03.2017 Примера Дивисион Барселона 4 - 2 Валенсия
22.10.2016 Примера Дивисион Валенсия 2 - 3 Барселона
17.04.2016 Примера Дивисион Барселона 1 - 2 Валенсия
10.02.2016 Купа на Краля Валенсия 1 - 1 Барселона
03.02.2016 Купа на Краля Барселона 7 - 0 Валенсия
  Сподели
244